Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag ska ha betalat medlemsavgiften"

För några dagar sedan ströks kommunfullmäktigeledamoten Ashti Azrafshan ur Falu arbetarekommuns medlemsregister.
Detta på grund av obetalda medlemsavgifter för 2011 och 2012.
– Jag betalade in medlemsavgiften redan i januari i år, säger Ashti Azrafshan själv.

Det var i fredagens tidning som DT kunde avslöja att Socialdemokraterna i Falun valt att utesluta 53 medlemmar, en tiondel av medlemskåren, på grund av obetalda medlemsavgifter.

Enligt partiets redovisning var Ashti Azrafshan en av dessa.

– Jag har inte fått någon information om detta över huvud taget. Något måste ha blivit fler. Enligt mina egna noteringar betalade jag medlemsavgiften i januari, säger Ashti Azrafshan.

Hon är fortfarande i högsta grad politiskt aktiv inom SSU och var i början på september på en kongress i Paraguay.

Förutom studier har hon också hunnit med att starta ett eget företag i Västerås.

– I nuläget inte haft några funderingar på att lämna partiet. Jag måste kolla upp om det blivit något fel från min sida när det gäller betalningen, men har inte hunnit ringa och göra detta ännu. Men jag har inga problem med att kunna betala medlemsavgiften på 200 kronor, säger Ashti Azrafshan.

Du är invald i Faluns kommunfullmäktige men har inte varit med på så många sammanträden. Kommentar?

– Jag har haft fullt upp med studier och annat, men kommer nu att lägga ner mer tid på mitt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige. Det finns många saker jag vill vara med och driva på.

Du har studerat i Stockholm, valt att starta ett företag i Västerås, men är fortfarande skriven i Falun. Varför?

– Jag vill behålla mitt uppdrag, därför är jag skriven i Falun. Västerås är en större stad som ligger inom pendlingsavstånd från Falun, och det passar bättre att ha mitt företag där.