Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag mår illa av bilden"

Vänsterpartisten Leif Lindström som varit lokförare i över 30 år, är mycket upprörd över Region Dalarnas vinnarbild.
Han uppmanar nu region Dalarnas ordförande Leif Nilsson och regionchefen Göran Carlsson att ogiltigförklara fototävlingen.

Han har skickat följande protest till Region Dalarnas chef Göran Carlsson:

"Ni får ursäkta, men jag tror tamejfan det var det mest korkade och provocerande tilltag jag upplevt. Hur tänkte ni? Om ni tänkte. "Vinnarbild", fy f-n.

– Inser ni vilka trauman och känslor en sådan här bild väcker hos alla dem, som på något sätt drabbats direkt eller indirekt av en olycka på ett spår. Ni borde skämmas!!!"

Leif Lindström säger att han nog talar för hela lokförarkåren när han uppmanar prischeckens undertecknare Leif Nilsson att ogiltigförklara resultatet av tävlingen:

– Man kan skylla på oförsiktighet och naivitet. Järnvägar är häftiga och nästan varenda rockstjärna vill bli fotad på järnvägen. Att Jonny Ghanshag som skötte prisutdelningen inte reagerade utan lät det fortsätta är en gåta.

– Jag mår faktiskt fysiskt illa av att se en sådan bild. Själv har jag klarat mig från att köra ihjäl ungdomar på järnvägen men kollegor har gjort det. Ett par av mina arbetskamrater har strukit med på bangården i Borlänge och jag har varit med om att leta efter en person som blev påkörd och som vi hoppades kunna rädda livet på.

– Jag har sett allt, en mamma med barnvagn som tog sig under bommarna. Vi som jobbar på spåret har sett det mesta. Som lokförare har man inte en chans om någon kommer upp på spåret.

– Jag undrar vad föräldrar, vittnen, skolkamrater, lokförare och tågpersonal som bearbetat sorgen efter olyckan 2007 i Ornäs tänker när de ser en så romantisk bild och vet att två ungdomar strök med. Vi som jobbar med järnvägen minns nog alla olyckan 1980 i Hinsnoret då elva omkom . Har man varit med om allvarliga olyckor så har man dem på näthinnan för resten av livet, säger Leif Lindström