Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag känner mig kränkt"

Linda Lahgers hyresvärd kliver in i hennes lägenhet utan att ha fått tillstånd.
– Det känns fruktansvärt respektlöst, och det måste strida mot hyreslagen, säger hon.

Annons

Linda Lahger och hennes man, Daniel, hyr lägenhet på Klockarhagen av det kommunalägda bolaget Morastrand .

– Lägenheten är bra och billig, och vi trivs, men vi är trötta på att Morastrand gör saker utan att fråga oss om lov.

Linda hyrde lägenhet av Morastrand i Hånåkni tidigare.

– Det var för tre år sedan. Då stod det plötsligt en karl i rummet, som hyresvärden skickat. Jag vill verkligen inte vara med om något liknande igen.

Morastrand har flera jobb på gång i Klockarhagen. Bland annat ska ny ventilation byggas under ett nytt sadeltak.

Jobben innebär att Morastrand och bolagets underentreprenörer behöver ha möjlighet att ta sig in via huvudnyckeln.

– Morastrand frågade om de fick använda huvudnyckeln, då svarade han att det inte behövdes eftersom jag är hemma på förmiddagar. Men någon gick in ändå. Vi märkte det när vi kom hem och såg att lampan i hallen var släckt. Vi släcker aldrig den lampan, berättar Linda.

När Morastrand stängde av vattnet för två veckor sedan för att installera vattenmätare fick hyresgästerna veta att det skulle ske i omgångar under en vecka.

– Då trodde vi det var klart. Men nej, vecka två försvinner vattnet utan någon information till hyresgästerna. Jag stod med både diskmaskin och tvättmaskin fyllda. Jag känner mig kränkt av sådant här och jag tror att många hyresgäster tycker lika, men håller tyst.

Morastrands vd, Stefan Larsson, tycker att bolaget informerat tillräckligt.

– Vi sätter upp lappar i trapphuset, skickar brev med vanlig post och har till och med haft ett möte om våra underhållsåtgärder på Klockarhagen. Hyresgästerna har även fått telefonnummer dit de kan ringa. Fast vi kan ju ha missat i någon lägenhet, säger Stefan Larsson.