Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag har också gjort ett aktivt skolval till mitt barn!

Varför skrivs det inga artiklar om de föräldrar som väljer en kommunal skola? Jag har gjort ett aktivt skolval till min dotter. Om jag är nöjd? Ja!

Södra skolan i Falun är en mycket bra skola med fina resultat och min dotter trivs som fisken i vattnet. Skolan har kompetent och rutinerad personal. Skolmiljön är lugn och klasserna är små. Södra skolan har också ordningsregler (som både elev och målsman ska skriva på). Södra är dessutom en "På lika villkor"-skola vilket speglar sig i undervisningen varje dag. Detta har resulterat i ytterst medvetna elever.

Grunden till att få ett barn att lyckas och trivas i en skola baseras på relationerna mellan den vuxna och barnet. Jag har väldigt svårt att se hur man kan bygga en nära relation med sin lärare om man måste kalla personen "sir" eller "mrs".

Att Södra är en mångkulturell skola är ett mycket stort plus. På skolan finns tio olika nationaliteter och språk vilket gör alla barn språkmedvetna, kreativa och kunniga om olika kulturer. De förbereder barnen för hur vårt samhälle ser ut och det är jag otroligt tacksam över.

Nu har jag bara skrivit om Södra skolan men vänner och bekanta, som också gjort ett kommunalt skolval till sina barn, vittnar om vilka bra skolor vi har i Falun. Skolor som har idrottshallar, fotbollsplaner, skolgårdar som uppmanar till lek, matsalar, kuratorer, skolsystrar, skolläkare och otrolig personal som verkligen gör sitt bästa för barnen. Skolor som har undervisning som är baserad på många års erfarenhet och aktuell forskning. Inte skolor som väljer flashiga ord som kreativitet och digitalitet eller surfplattor för att locka elever…

Jag vägrar att välja en skola som tjänar pengar på barn. Vinstintressen hör inte hemma i skolan.

Mycket nöjd Södraförälder som har en dotter som kan säga hej på tio språk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare