Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag har förståelse för att vissa blir besvikna"

Alexander Rudds övergång till Storvreta väcker irritation i IBF-truppen.
Och enligt uppgifter till DT-sporten har någon i laget slagit sönder en av stjärncenterns klubbor.
– Jag hörde också om det där med klubban, men var inte själv på plats, säger lagkaptenen Rasmus Enström.

Storvretas intresse för Alexander Rudd, vars kontrakt med IBF Falun går ut efter säsongen, har varit känt sedan i höstas.

Men beskedet om att den 21-årige centern redan skrivit på ett treårskontrakt med Uppsalaklubben slog ned som en bomb i IBF-truppen.

– Det var klart man blev överraskad, något sådant här har aldrig hänt inom innebandyn och det känns som om Storvreta vill sätta käppar i hjulet för oss och att Rudd varit lite av ett lockbete.

Hur ser du på att Rudd försvinner ur truppen?

`– Det är beklagligt, vi tappar en grym lagkamrat och en topp 10-spelare i Superligan, men mest synd är det om Rudd. Han är ung och oerfaren, och det hade kunnat skötas på ett annat sätt. Rudd och Storvreta borde ha kunnat göra klart allt efter säsongen.

Var beslutet att plocka bort Rudd ur truppen det enda rätta?

– Jag står bakom tränana, Bäck och styrelsen i beslutet att ta bort Rudd. Om det är rätt eller fel, det vet jag inte.

Uppgifter till DT-sporten säger att irritationen i truppen efter att övergången blev klar var så stor att någon slog sönder Rudds klubba och skrev ett väldigt fult och nedlåtande ord på hans plats i omklädningsrummet.

– Jag hörde också om det där med klubban, men var inte själv på plats. Jag tror ingen vill Rudd något illa, men det finns många vinnarskallar i laget och har förståelse för att vissa blir besvikna, säger Enström.