Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag gnäller inte"

Han fick tre träningsmatcher av elva, och förlorade samtliga.
Här ger Jens Holmström, 24, sin syn på försäsongen.
– Det är klart jag hade velat stå mer, säger Leksandsmålvakten efter 1–3-förlusten mot Örebro.

Jens Holmström fick stå en hel del i inledningen av förra säsongen – men ju längre den gick tog Erik Hanses över målvaktsspaden helt.

När säsongen summerades hade Holmström stått åtta av Leksands 62 tävlingsmatcher.

– Förra året hade Holmström fyra matcher där i början, sedan stod de två och två åt gången. Efter det blev det mycket Erik, säger målvaktstränaren Jonas Levén.

Så har det fortsatt även på försäsongen i år.

I går mot Örebro fick Jens Holmström chansen i Leksandsmålet för tredje gången den här försäsongen, av tio.

Det slutade med tredje raka förlusten, 1–3.

– Jag är ganska nöjd med matchen. Det är väl andra målet jag ska göra det lite bättre på. Men annars var det en rolig match.

Hur ser du på att laget förlorat samtliga tre träningsmatcher när du stått?

– Mot Växjö (0–4) gick det inte bra alls. Mot Västerås (2–3) kändes så mycket bättre än det gjorde mot Växjö. Och i dag, så tycker jag ändå att det var kul att vara där ute, säger han.

Har det inte varit roligt tidigare?

– Jo, det har det. Men det är mer att vi har haft tio matcher, det här blev min tredje. Det är klart jag hade velat stå mer på försäsongen än jag gjort nu.

Den genomödmjuke 24-åringen från Bålsta kommer på sig själv.

– Eh, jag menar inte att tränarna ska ändra något. Det jag menar är att det var kul i dag och jag vill spela mer. Det är mer så jag menar, säger han och ler.

Hanses har fått många matcher på försäsongen?

– Ja, det är jäkligt skönt för Erik att få komma in i det. Erik ska vara förstemålvakt. Jag vet situationen. Jag gnäller inte, säger Jens Holmström.

Men har du fått tillräckligt med matcher för att känna dig komfortabel om Erik Hanses går sönder?

– Ja, som det kändes i dag så ska det inte vara någon fara. Sedan kommer jag att växa mer ju längre säsongen går. Just nu känner jag ingen fara. Jag känner att det viktigaste är att utvecklas.

Jonas Levén:

– Vi är inte oroliga för Erik. Han är så bra fysiskt. Ingen fara mentalt sett. Sedan har vi fyra matcher, sedan är det uppehåll. Jensa tränar bra och redo när han ska in. Han kanske får hoppa in första matchen.

Jens Holmström säger att han utvecklats, trots att han inte fått stå.

Men blir du aldrig förbannad att du inte får stå?

– Jag höll på mycket med det förut. Jag blev besviken och arg. Men, jag tycker det går bättre när jag fokuserar på det jag ska göra.

Men tänker du: "Fan va fint att sitta på bänken?"

– (Skratt) Nej, det är säkert det folk tror. Då skulle jag inte hålla på med hockey. Ska jag sitta på bänken, så rik är jag inte, och så kul är det inte. Jag har mina mål.