Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag chockade nog ganska många"

PWR Racingteam har presenterat sin huvudförare i STCC för den kommande säsongen.
Det blir inte Borlängebon Daniel Haglöf, utan finländskan Emma Kimiläinen, 24.
– Jag chockade nog ganska många med det namnet, säger 35-årige Haglöf som är teamchef för PWR Racingteam.

Annons

Efter 18 år som förare i banracing väljer Daniel Haglöf att ta ett steg tillbaka, åtminstone när det gäller uppgiften som chaufför. För sysslolös, det lär han inte bli.

– Det kändes som att det var dags för mig att ta det här beslutet. Under de senaste säsongerna, så har målsättningen egentligen hela tiden varit att bygga upp och utveckla teamet snarare än att köra till oss pallplatser.

Nu lägger han all kraft på arbetet som teamchef.

– Min ambition har hela tiden varit att bygga ett starkt team. Hittills har vi gjort det bra med tanke på att vi inte alls har haft samma resurser som de större fabriksteamen.

Nyligen fick teamet en ny samarbetspartner i form av Saab-bilstillverkaren Nevs, något som innebär förbättrade förutsättningar inför den kommande säsongen.

– Jag är väldigt glad att vi har fått förtroendet att köra Saab 9-3 och representera Nevs i STCC, säger Haglöf.

Vilka förväntningar har du på Emma Kimiläinen?

– Hon har stor potential och jag tror att hon kan överraska. Emma har bland annat kommit trea i Radical och tvåa i Formel Ford.

Kan hon vara med och slåss om pallplatserna?

– Absolut.

Emma Kimiläinen ser fram emot STCC och att få representera PWR.

– Jag älskar den svenska racingkulturen och STCC känns som ett naturligt val. Det kommer självklart att bli tufft och den stora utmaningen just nu är att vi har extremt få testdagar. Om vi kan göra jämna resultat över säsongen och kanske ta någon pallplats tycker jag att vi kan vara nöjda, säger Emma.

Senast en kvinna fanns med i STCC var 1999 (Nettan Lindgren-Jansson).