Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag är jätteladdad"

På lördag avgörs säsongens första slalomtävling i världscupen.
Och räkna med en laddad Therese Borssén.
– Jag har varit sugen på att tävla sedan sista världscuptävlingen förra säsongen, säger hon.

Den alpina världscupsäsongen tjuvstartade med storslalomtävlingarna i Sölden för två veckor sedan, men i helgen, i finska Levi, är det dags för slalomspecialisterna att göra premiär.

Efter några mindre lyckosamma säsonger lossnade det för Therese Borssén förra säsongen. I slalomcupen blev det en åttondeplats för den 27-åriga Rättvikstjejen, efter att hon bland annat noterat en fjärdeplats i Åre i mars.

– Jag hade en ganska bra avslutning på förra säsongen och hoppas kunna jobba vidare från det och ta nästa kliv. Jag har haft en bra försäsong där jag kunnat träna på som planerat och jag är verkligen jätteladdad.

Efter att Anja Pärson avslutat karriären är Therese, tillsammans med Jessica Lindell Vikarby (som är tio månader äldre än Borssén), de två äldsta i damlandslaget.

Ett landslag där bredden kanske är bättre än någonsin tidigare och där två unga dalatjejer, Anna Swenn Larsson, klubbkamrat med Borssén i Rättviks SLK, och Nathalie Eklund, Leksands SLK, redan visat att de hävdar sig på världscupnivå.

– Det är jäkligt kul med de yngre tjejerna som verkligen kör som sjutton på träningarna. Det är också kul att vi är flera tjejer från Dalarna i laget, det blir som ett litet "dalateam".

I Levi, där förra årets världscuptävling ställdes in, har Borssén en sjätteplats från 2006 som bästa resultat.

Men hennes två senaste framträdanden i den finländska backen har slutat med en 18:e och en 27:e plats.

– Jag har inte fått till det i Levi, men vi får väl se till att ändra på det på lördag.

Vad har du för målsättning inför tävlingen?

– Jag har inga direkta resultatmål, utan jag vill känna att jag åker som jag vill åka. Den första tävlingen för säsongen är alltid speciell, men det är inte jätteviktigt att göra ett bra resultat. För två år sedan var jag 27:a här i Levi och sedan 7:a i tävlingen efter.

Hur ser du på säsongen i stort?

– VM är förstås ett stort mål och även världscupen, som är minst lika viktig som VM.