Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italienskt med sinfoniettan

Mezzosopran Matilda Paulsson är solist när Dalasinfoniettan ger italiensk afton, i morgon i Siljansnäs och på lördag i Falun.

Matilda Paulsson fick sitt genombrott när hon sjöng Octavian i Rosenkavaljeren på Kungliga Operan i Stockholm. Under förra säsongen sjön Matilda Paulsson Carmen på Opera på Skäret. En roll hon även sjungit på Finlands Nationalopera och Kungliga Operan. I somras gjorde hon Donna Elvira i Don Giovanni på Teater Hedeland. I vinter medverkar Matilda Paulsson i produktionen Gåvan på Operaverksatan vid Malmö Opera och sjunger Mary i Den flygande holländaren på Folkoperan. Men i morgon och på lördag kan man höra henne i Dalarna. Tillsammans med Dalasinfoniettan tolkar hon tonsättaren Ottorini Respighi. Paulsson sjunger sångcykeln La Sensitiva och sinfoniettan ger sin tolkning av Trittico Botticelliano, ett verk som är baserat på målningar av Renässansmåstaren Botticellini - han som skapade Venus födelse.

Dirigent är B Tommy Andersson.