Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IT-företag köps upp

Cepus Data AB har blivit uppköpt av Loxodonta, som därmed breddar sin verksamhet.
– Målet är att ta ytterligare mark i Dalarna, säger Mattias Pettersson, delägare i Loxodonta.
– Det känns både bra och lite vemodigt, säger Anders Proos, som grundade Cepus 1995 och nu alltså säljer företaget.

IT-företaget Cepus Data AB har blivit uppköpt av en av sina konkurrenter, Loxodonta som har ett 40-tal anställda i Dalarna.

– Företaget grundades i Ludvika och vi har även kontor i Falun och från och med nu finns vi även i Säter. I och med förvärvet av Cepus räknar vi med att nå marknaden i Borlänge, Hedemora och Avesta. Vi kan erbjuda IT-tjänster som inte finns i regionen sedan tidigare och tror verkligen på detta, säger Mattias Pettersson.

Personalen på Cepus kommer att gå över till Loxodonta och kunderna kommer inte att märka någon större skillnad efter affären.

– Det skulle vara till det positiva i så fall. det känns både bra och lite vemodigt att sälja företaget som jag grundade redan 1995. Men jag har att göra ändå och går vidare mot nya uppdrag, säger Anders Proos.

– Men Anders kommer att finnas kvar inom företaget under en övergångsperiod, påpekar Jenny Larsson, delägare i Loxodonta.

– Personalen kommer att bli kvar och vi kommer även att utöka personalen med en tekniker och en säljare. Vi anser att det är viktigt med lokal närvaro och det är därför som vi gör denna satsning. Loxodonta erbjuder support och konsultering inom IT-sidan. Vi är som en extern IT-avdelning och riktar oss mot små och medelstora företag, säger Mattias Pettersson.

Anders Proos tycker att det känns bra att sälja sitt företag till Loxodonta.

– Det är ett bra och stabilt företag och jag tror att kunderna kommer att bli nöjda, säger han.