Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IT-företag expanderar snabbt

För ett år sedan etablerades IT-företaget B3IT i Borlänge.
Siktet var inställt på expansion.
En anställd har blivit nio.

IT-konsultföretaget B3IT startade 2003 och kontoret i Borlänge blev företagets fjärde då det öppnades för drygt ett år sedan.

Dan Hallin, vd och delägare i B3IT Dalarna AB, konstaterade redan vid etableringen att företagets ambition är att växa i Dalarna.

Så har det också blivit. Verksamheten sysselsätter i dag nio personer. Inriktningen är systemutveckling, telekom och IT-management.

– Vi har gått från bara jag i september förra året till nio personer nu. Kunderna är flera och vi fortsätter bygga målmedvetet och stabilt framåt, berättar Dan Hallin.

Bland kunderna finns Borlänge kommun, Landstinget Dalarna, ITS Sweden, Siemens och Trafikverket.

– Våra konsulter kommer i huvudsak utifrån vilket gör det extra roligt. Nya människor i Dalarna och helt nya erfarenheter till våra kunder. Vi har en medveten strategi att försöka få hit så många duktiga människor som möjligt. Det är bra för kunderna och bra för Dalarna ur många perspektiv, menar Dan Hallin.