Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Islandsfölet Sól är en hejare på fotboll: "Kunde inte tro att hon skulle reagera så"

Islandsfölet Sól från Danholn i Falu kommun är bara drygt en månad gammal, men redan en hejare på fotboll.
– Jag gav henne bollen för att testa vad som hände. Men jag kunde inte tro att Sól skulle vilja bli fotbollsproffs direkt, säger Sóls ägare Anna Lerneman.

I TV-inslaget här ovanför ses en månad gamla islandsfölet Sól leka med en pilatesboll. Bakom kameran står Sóls ägare Anna Lerneman.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Många rattsurfar – trots vetskap om att det är en trafikfara: "Det kan tyckas paradoxalt"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

När Anna Lerneman rullade in en pilatesboll i hästhagen i Danholn hade hon inte väntat sig den här reaktionen från det lilla islandsfölet Sól.

– Det var mest en rolig grej som en slags miljöträning. Jag ville se vilken reaktion det skulle bli från Sóls sida. Hon var bara en månad när jag filmade detta så hon var rätt nykläckt. De flesta hästar tycker att det är lite läskigt med bollar och är på sin höjd framme och puttar lite på bollarna, berättar Anna Lerneman.

Sól reagerade lite annorlunda. På filmen ovanför ses hur Sól sparkar ordentligt på bollen. Det ser nästan ut som att hon är på väg att börja dribbla med den.

– Jag kunde inte tro att hon skulle reagera så här, jag hade inte riktigt tänkt mig att hon skulle vilja bli fotbollsproffs, säger Anna Lerneman.

Efter att Sól hade lekt klart med bollen så plockade Anna bort bollen ur hagen, så att ingen häst skulle riskera att skada sig.

Att hästar bekantar sig med bollar på det här sättet är dock inte så ovanligt. Det ovanliga är Sóls reaktion.

– Det finns speciella bollar för hästar, men det går bra med vanliga pilatesbollar också. Så det är inte så ovanligt med bollar som används för olika former av rekreation, berättar Anna Lerneman, som äger både Sól och hennes mamma som heter Òsk.

Har det blivit mer fotbollsspel för Sól efter att du filmade detta?

– Nej, det har inte hunnits med. Det har kommit en massa avslutningar och annat emellan, säger Anna Lerneman.