Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi visar upp en ruggig lagmoral"

/
  • Lars Ivarsson basar över ett av allsvenskans formstarkaste lag och mot Malmö kom sjätte raka segern för Mora.

För andra matchen i rad vände Mora ett tvåmålsunderläge till seger.
Något som får tränaren Lars Ivarsson att hylla spelarna.
– Vi visar upp en ruggig lagmoral som vänder det här till seger, säger Ivarsson.

Annons

Moras fina form håller i sig och laget har, på sex matcher efter juluppehållet, fortfarande inte förlorat.

När Malmö gjorde 4–2 drygt sju minuter in på den tredje perioden var Mora rejält i gungning, men precis som mot Västerås i lördags vände laget till seger.

– Prestationen var inte den bästa, det blev en väldigt konstig match, men vi gör det så jävla bra som kan vända det här.

Tränare Ivarsson tog dock ingen time out efter att Malmö vänt 1–2 till 4–2 inom loppet av sex minuter i den tredje perioden.

– En time out kan ofta visa att man är stressad och jag tycker inte att målen vi släppte kom av att vi var utspelade. I stället tog jag snacket i "powerbreaket" lite senare och bänkade då kedjan med Beck, Knelsen och Viksten i några byten för att visa att jag inte var nöjd med deras insats.

Segern och de två poängen tog Mora förbi Malmö i tabellen, men efter segrar för både Oskarshamn och Södertälje är laget fortfarande kvar på fel sida om play off-strecket.

– Men det tightades till kring strecket och vi jobbar hela tiden med prestationen och fortsätter vi att jobba hårt så kommer vi att vinna matcher.

Malmös tränare Ulf Taavola var förstås inte nöjd med avslutningen på matchen, men ändå inte helt missnöjd med en poäng.

– Vi gjorde mindre bra saker men också bra saker som vi tar med oss. Som att vi gjorde fyra raka mål och vände 0–2 till 4–2, säger Taavola.

Mer läsning

Annons