Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisningar fällde BHF

/
  • Moralånet Dan Pettersson gjorde sin andra match i BHF-tröjan. Mot Hudiksvall i onsdags spelade Dan i fjärdekedjan, men mot Visby/Roma var han uppflyttad till förstafemman.
  • Joakim Norin var BHF:s bäste back mot Hudiksvall. Här vinner Joakim en av flera dueller mot en Hudikspelare.
  • Moralånet Dan Pettersson gjorde sin andra match i BHF-tröjan. Mot Hudiksvall i onsdags spelade Dan i fjärdekedjan, men mot Visby/Roma var han uppflyttad till förstafemman.

Hudiksvall vann grundserien i division 1 C, före tvåan Borlänge Hockey.
Vid onsdagens premiär av Allettan möttes lagen för fjärde gången säsongen 2011/12.
Dramat slutade 3–2 till Hudiksvall.

Annons

En spännande ishockeymatch med flera ansikten – det som stack ut mest var tyvärr huvuddomaren Anders Sandahls, Filipstad, insats.

Maken till inkonsekventa domslut var det länge sedan undertecknad upplevde. Flertalet av hemmalagets utvisningar var det nog bara Sandahl som såg. Utvisningarna av BHF-spelarna, främst då i slutperioden, blev matchavgörande. Hudiksvall lyckades då vända underläge 1–2 till seger 3–2 i numerära överlägen.

Hemmatränaren Ulf Skoglund var inte nådig i sin domarkritik.

– En tragedi, det är bedrövligt att några pajasutvisningar ska avgöra matchen, kritiserade Skoglund och fortsatte:

– Jeffs (Jakobs) och Pontus (Dünesius) utvisningar i början av tredje perioden är definitivt inga utvisningar. Jag fattar ingenting, matchen var lättdömd och böljade fram och tillbaka.

– Jag brukar inte gnälla på domaren, men så här får det inte se ut, underströk Ulf Skoglund.

BHF svarade för en blek inledning och ingen hade kunna klagat på om gästerna lett med minst ett mål efter första perioden. BHF:s målvakt, Rickard Nilsson, höll dock laget kvar i matchen och agerade säkert matchen igenom.

– Andra perioden var jag nöjd med och den var vår bästa.

En period som förde fram BHF i en 2–1 ledning efter ett snyggt power play mål av comebackande Niklas Sjölund, snyggt framspelad av Dennis Ors.

– Sjölund svarade för en klart godkänd comeback, berömde Skoglund och fortsatte:

– Och vårt Moralån, Dan Pettersson, kommer vi att få mycket nytta av. Dan är bland annat en skicklig tekare och i dag vann han väl alla sina tekningar.

Tredje perioden var jämn men utvisningarna fällde BHF. Skridskostarka Hudiksvall malde på i power play och fick också utdelning. Gästernas alla mål föll för övrigt efter spel i numerärt överläge.

– Drivet fanns i laget, men i dag hade vi allt emot oss. Just nu känner jag mig faktiskt ledsen, sa en resignerad BHF-tränare.

I ett jämnt BHF fanns topparna i nämnde Rickard Nilsson, backen Joakim Norin, forwarden och lagkaptenen Henrik Bergenström och forwarden Fredrik Wadlund.

BHF ger sig nu ut på en roadtrip och på fredag väntar en bortamatch mot Visby/Roma. Efter övernattning i Visby väntar ett lättare träningspass på lördag, inför söndagens bortamatch mot Åker/Strängnäs.

Mer läsning

Annons