Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-puckens bäste lämnar Leksand

/
  • Erik Flood fick Lill-Strimma stipendiet som ett bevis på att han var Tv-puckens bäste back 2011. Han lämnar nu Leksand och avslutar säsongen i Hedemora SK.

Erik Flood, Tv-puckens bäste back, är klar för spel med Hedemora.
– Det är kul att vi kan få ha en sådan kille här, säger Hedemoras tränare Patrik Boqvist.

Annons

Erik Flood lämnar Leksand från och med årsskiftet och tanken är att han ska spela med Hedemora SK:s juniorer.

– Han är trots allt bara 15 år men har ett härligt huvud för hockey. Det är klart att han någon gång kommer att få vara med på bänken i A-laget.

Erik Flood fick Lill-Strimmas stipendium i Tv-pucken 2011 där Dalarna förlorade finalen mot Västerbotten. Han är redan klar för Modo till nästa säsong då han i augusti börjar på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Den övergången har gjort att han fått begränsad speltid i Leksands juniorlag och bara spelat med klubbens U16-lag.

För att få ordentligt med matchtid har han därför valt att byta till Hedemora för resten av den här säsongen. han bor i Borlänge.

– Det är bra om vi kan hjälpa till lite och det är bara kul. Och han kanske lämnar Örnsköldsvik en dag, säger Patrik Boqvist.

Erik har börjat träna med Hedemora och i går kväll tränade han med A-laget.

Förutom framgångarna i Tv-pucken så har Erik Flood också spelat i U16-landslaget.

Modo har haft ögonen på honom under en längre tid.

–  Vi har följt honom i ett och ett halvt år. Erik är en allround back med bra spelförståelse och spelskicklig. Det är en komplett back, säger Anders Melinder från Modo Hockey och hockeygymnasiet till allehanda. se.

Mer läsning

Annons