Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt poängtapp för FIF

/
  • I andra perioden spelade FIF ut gästerna och var på väg att vända matchutgången till egen fördel. Men ödet ville något annat...

Falu IF missade chansen att ta sig över play off-strecket.
I stället var det gästande Åker/Strängnäs som hade marginalerna på sin sida.
– Nu måste vi ta Visby borta på fredag, kommenterade lagkapten, Anders Lövdahl, efter 4–6.

Annons

Gästerna började bäst och ledde rättvist med 2–1 efter första perioden. Scenförändringen i andra perioden var markant. Och nu var det ett taggat och framgångsrikt FIF som dominerade matchbilden.

– Vi tog över helt i andra perioden och då pressade vi på bra för en utjämning, sa Lövdahl.

Gästernas ledning beordrade en time out efter 15.18 av perioden för att samla styrkorna – dock utan nämnvärd respons.

FIF eldade vidare och hade inte Stefan Wennerström mål fram till 3–3 underkänts, så hade matchutgången förmodligen blivit en annan.

I stället fortsatte oturen för FIF.

– Först dömer domaren bort ett klockrent mål. Och när vi sedan spelar i power play missar domaren en klockren hakning, som hade betytt att vi fått spela fem mot tre, menade Lövdahl och fortsatte:

– I stället får de en kontring i numerärt underläge och gör 4–2. Och efter det kändes det som att mycket av luften gick ur oss.

– Det känns så tråkigt när domsluten avgör. Det är pinsamt att skylla på domaren, men det här var tredje matchen i rad som domaren avgjort matchutgången. Det här är det värsta jag har varit med om under min karriär, suckade Anders Lövdahl, vars FIF var ett slaget lag redan inför sista perioden.

FIF:s bästa formation var kedjan med Jonathan Lindroth, Anders Lövdahl och Fredrik Näslund. Ett extra plus går även till Mathias Eklund.

Förlusten i denna sexpoängsmatch innebär att FIF nu har fem poäng upp till Åker/Strängnäs och Wings Arlanda ovanför play off strecket.

Mer läsning

Annons