Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung säsong för Hedberg

/
  • Tungt. Johan Hedberg har haft en jobbig NHL-säsong och bara vaktat målet i 17 av Atlanta Thrashers 68 matcher. Här räddar han dock ett skott från Scott Walker i segermatchen (3–1) mot Carolina Hurricanes den 20 februari.Tungt. Johan Hedberg har haft en jobbig NHL-säsong och bara vaktat målet i 17 av Atlanta Thrashers 68 matcher. Här räddar han dock ett skott från Scott Walker i segermatchen (3–1) mot Carolina Hurricanes den 20 februari.Foto: Karl B. DeBlaker

Annons

Efter spel i Pittsburgh, Vancouver och Dallas, blev den förre Leksandsmålvakten Johan Hedberg i somras klar för sin fjärde NHL-klubb, Atlanta Thrashers.

För klubben har säsongen varit lyckosam så här långt och i dagsläget ligger laget på en Stanley Cup-plats i Eastern Conference.

- Vi började säsongen bra, sedan hade vi en svacka innan det har vänt uppåt igen på slutet.

Atlanta hade tre raka segrar inför den senaste nattens hemmamatch mot Florida, en match där Johan Hedberg på nytt fick vakta båsdörren.

I de 68 matcher som Atlanta spelat har Johan Hedberg vaktat målet i bara 17 av dem.

- Början av säsongen var helt okej för egen del, men efter det har jag inte fått spelet att stämma.

Vad är det som inte fungerat för dig?

- Svårt att peka på något speciellt, men jag har helt enkelt släppt in för många mål.

Johan Hedberg har bara 88,2 i räddningsprocent, inga imponerande siffror, och Atlantas förstemålvakt, Kari Lehtonen, har 90,9 i räddningsprocent.

- Lehtonen är otroligt duktig och dessutom ung och den målvakten som ska bära laget i många år, därför måste jag acceptera att han ses som förstavalet.

- Men visst hade jag hoppats på att få stå fler matcher än vad jag gjort så här långt. Samtidigt är det bara att jobba på och hoppas på fler chanser.

Vad har du för kontrakt med Atlanta?

- Det sträcker sig över nästa säsong och det känns skönt för mig efter att ha flackat runt ganska mycket genom åren.

Hur ser du på din fortsatta karriär efter det att ditt nuvarande kontrakt gått ut?

- Ingen aning, jag tittar i dagsläget bara fram till våren 2008, sedan får vi se om jag är frisk och hel.

Johan bor med familjen, fru och tre barn, i ett hus i utkanten av Atlanta, men när NHL-karriären är över blir de knappast kvar i USA.

- Nej, det har jag svårt att tänka mig. När jag avslutat min karriär flyttar vi nog hem till Leksand, det är dit vi längtar.

Koll på hur det går för sin gamla klubb, Leksand, har han också.

- Jag följer Leksand med stort intresse och hoppas verkligen att laget kan ta sig tillbaka till elitserien redan i år, säger Johan.

Fakta Johan Hedberg

Född: 5 maj 1973.

Klubb: Atlanta Thrashers.

Statistik säsongen 06/07: 17 matcher, sex segrar, fyra förlorade, 88,2 i räddningsprocent.

Övriga klubbar i karriären: Leksands IF, Baton Rouge Kingfish, Detroit Vipers, Manitoba Moose, Kentucky Thoroughblades, Pittsburgh Penguins, Vancouver Canucks, Dallas Stars.

Mer läsning

Annons