Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka för Sverige i JVM

Sverige tog tredje raka segern i junior-VM i ishockey då Slovakien besegrades med 9–1.

Annons

– Det här var vår bästa match i turneringen, säger Sveriges assisterande lagkapten Johan Sundström.
Efter en trög start gick Sverige upp till 4–1 efter en stark andra period och öste i tredje perioden in ytterligare fem mål. Sverige vann skottstatistiken totalt med 55–15.
– Vi kontrollerade matchen och visste hela tiden var vi hade våra motståndare och vi släppte inte till så många målchanser. Jag är nöjd både med mitt eget spel och med hela lagets spel, säger Johan Sundström till hockeyförbundets hemsida.
Sundström var en av matchens förgrundsfigurer med ett mål och två assist. Erik Thorell, som gjorde två mål och en assist, utsågs till matchens lirare för Sverige.
Sverige möter Ryssland i gruppfinal natten till söndagen. Sverige behöver vinna matchen för att gå direkt till semifinal, annars väntar kvartsfinal.
– Det blir grinigt och en match med mycket känslor i. Det blir en höjdpunkt och en match båda lagen vill vinna, men vi ska vinna den, säger Sundström.
I den andra gruppen är USA överraskande utslaget efter förlust med 2–5 mot Tjeckien. Där har Kanada säkrat en semifinalplats medan Tjeckien och Finland är klara för kvartsfinal.

(TT)

Mer läsning

Annons