Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas x 2 i Leksand

/

Annons

Enligt välinitierade källor så kommer Tomas Kempe, mannen som förde Växjö till play off-spel den här säsongen, att ta över som ny huvudtränare i Leksand.

Kempe, som innan han tog över Växjö tränade Skövde i division 1, har hela tiden varit ett av de namn som Leksands klubbledning jobbat med, och nu ska 40-åringen vara mer eller mindre klar för Leksand.

Kempe ersätter därmed finländaren Jukka Rautakorpi, som lämnar Leksand efter bara en säsong för att ta över huvudansvaret för det finländska juniorlandslaget.

Christer Olsson, som varit assisterande tränare i Leksand i två säsonger, kommer även han att få lämna sin post.

- Ja, som det ser ut nu så kommer det att bli två nya tränare i Leksand till nästa säsong. Det har varit en rolig tid, men fortfarande så har jag fem matcher kvar att fokusera på den här säsongen, säger Olsson.

Christer Olsson och Leksands sportchef, Mikael Lundström, har dock fört diskussioner beträffande nästa säsong.

- Vi har pratat om andra sysslor än det som rör a-laget, men mer vet jag inte i dagsläget.

Är du sugen att ta klivet upp som huvudtränare?

- Visst är jag det, men i så fall blir det att börja med på en lägre nivå. Jag har i alla fall tänkt mig att gå tränarutbildningar i framtiden, säger Olsson.

Ersättare för Christer Olsson blir, enligt personer med god insyn i klubben, Tomas Jonsson, för närvarande tränare i Falu IF.

Den gamle landslagsbacken gjorde nio säsonger som spelare i Leksand och var dessutom assisterande tränare i klubben bakom Sune Bergman i två säsonger.

Nu är han på väg tillbaka till Leksand.

- Jag har fått en förfrågan av Leksand och visst är jag intresserad att vara med och försöka ta klubben tillbaka till elitserien, säger Jonsson.

Jonssons kontrakt med Falu IF går ut efter säsongen och någon flytt för att fortsätta tränarkarriären blir det inte.

- Ska jag träna något lag, så blir det inom pendlingsavstånd från mitt hem i Sundborn, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons