Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tamt Leksand förlorade

/
  • Ken André Olimb kunde ha firat sin 22:a födelsedag på ett bättre sätt än att förlora hemma mot Sundsvall med 4–3 efter förlängning

Nästjumbon Sundsvall har blivit Leksands mardrömsmotståndare i Hockeyallsvenskan.
På lördagseftermiddagen tog medelpadingarna en välförtjänt 4–3-seger efter förlängning inför storpublik i Tegera Arena, 6576 åskådare.
– Jag är otroligt besviken. Vi var inte redo att spela den här matchen som man måste göra för att vinna, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Annons

Leksand kom till spel med fem raka segrar i bagaget medan Sundsvall senast förlorade med 4–0 hemma mot Tingsryd. Det var inget som märktes. Leksand spelade oinspirerat och hade tur som fick en poäng.

– Efter vår dåliga förstaperiod trodde jag att det bara kunde bli bättre. Det blev det också, men bara för en kort stund i den andra innan Sundsvall tog över igen, säger Appelgren.

Leksand tog turligt ledningen med 2–1 i mitten av den andra perioden, när Mark Hurtubise slängde i väg en puck som styrdes i mål av en Sundsvallsspelare.

– Ett riktigt turmål. Jag försökte passa till Jon Knuts, säger Hurtubise.

Sundsvall kvitterade före paus genom Oscar Lindberg, som alldeles för enkelt fick åka igenom Leksandsförsvaret för att sedan avsluta säkert bakom Erik Hanses.

Leksand fick en bra start i den tredje perioden när Jacob Blomqvist satte 3–2 i powerplay redan efter en dryg minut. Det dröjde dock inte länge förrän Sundsvall kvitterade på nytt. Den här gången var det Oscar Johansson som snurrade i Leksands zon innan han avslutade med en puck efter isen som Hanses släppte in aningen billigt.

Leksand fick två chanser att avgöra i powerplay, men var aldrig riktigt nära och matchen gick till förlängning.

– Där tycker jag att det kändes direkt att Sundsvall var hetare. Nu kom målet i det andra bytet, men det hade lika gärna kunnat komma i det första, säger Andreas Appelgren.

Sundsvalls assisterande tränare, Daniel Olsson, var förstås belåten efter segern.

– Som natt och dag om man jämför med senaste matchen. Jag är väldigt nöjd med hur vi kommer tillbaka från underläge med både 2–1 och 3–2.

Av säsongens tre möten med Sundsvall har Leksand bara vunnit ett, förra hemmamatchen med 1–0. Fjärde och sista mötet mellan lagen sker i den sista omgången i Sundsvall.

Mer läsning

Annons