Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalang debuterar i LIF

/
  • Jacob de la Rose
  • Leksands juniorstjärna Filip Forsberg är tillbaka efter JVM-guldet och går in en juniorkedja tillsammans med Fredrik Händemark och Jacob de la Rose.

Skadeelände i Leksand – då har klubben luftat åtta juniorer.
Och i kväll debuterar supertalangen Jacob de la Rose, 16, tillsammans med Filip Forsberg, 17, och Fredrik Händemark, 18.
– De är inte med för att spela 0–0, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Annons

Backtalangen Erik de la Rose, 18, har redan presenterat sig för Leksandspubliken.

I kväll är det dags för brorsan, Jacob, att debutera i A-laget.

– Det är en stor, spelskicklig spelare som är med för att tillföra energi framåt. Han går in och spelar med Filip Forsberg och Händemark (Fredrik), säger Andreas Appelgren.

Och tonårskedjan är inte med bara för att döda tid för motståndarna.

– Jag vet inte riktigt vilket nummer de får i uppställningen, men de är inte med för att spela 0–0. Vi vill få i gång offensiven nu, och vi hoppas de ska kunna vara med och bidra.

Jacob de la Rose har beskrivits som en av de största talanger Värmland fått fram.

Trots att han bara är 16 år har han spelat matcher i J18/19-landslaget redan i år.

– Det är en supertalang som har kvalitéer för att spela på den här nivån. Sedan kanske inte Karlskoga är den lättaste matchen att debutera i, men vi tyckte att det var dags att släppa fram honom nu.

Med Jacob de la Rose på isen innebär det att nio juniorer fått chansen i Leksands IF under säsongen.

– Jag tycker de gjort det jättebra och jag tycker inte att de bara varit med för att delta, utan har varit med och bidragit till att vi har tredjeplatsen just nu. Men framför allt betyder det här mycket för framtiden. Flera av de här kommer att vara med och konkurrerar redan i år om ordinarie platser.

Patrik Norén och Filip Forsberg är ordinarie, men vilka är närmast en plats i startuppställningen?

– Fredrik Händemark har spelat mycket på slutet och är redan där. Simon Mattsson har varit med, men har tyvärr varit sjuk sista tio dagarna. Sedan tycker jag att Jacob de la Rose ska kunna vara med och slåss om en plats.

I kväll väntar serietvåan BIK Karlskoga.

– Det blir en tuff match. Men jag tycker att vi är på väg åt rätt håll. Vi har inte spelat bra på slutet, men ändå tagit tre segrar på de fyra senaste. Det är trots allt positivt.

Annons