Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen Lundström kritisk mot spelarna efter storförlusten

/

Annons

Inför matchen mot Södertälje fanns en minimal chans för Leksand att ta sig tillbaka till elitserien.

Efter 1–5 i baken är den chansen definitivt borta, även om det rent matematiskt fortfarande går att räkna fram en sluttabell där Leksand slutar tvåa och tar en av elitserieplatserna.

För att det över huvud taget ska bli verklighet krävs det segrar i de fyra återstående matcherna för Leksand, något som känns lika troligt som att Malmö blir svenska mästare i hockey nästa år.

Leksand inledde annars matchen piggt, men när Södertälje fick chansen att spela fem mot tre i nästan en minut i mitten av den första perioden, tog laget över spelet.

Hemmalaget vann skotten med 23–6 i inledningsperioden och 1–0 i mål var klen utdelning.

Linus Videll satte sedan 2–0 i numerärt underläge i början av den andra perioden, men när Jan Huokko reducerade till 1–2 efter 15.44 var Leksand tillbaka i matchen.

Tomas Kollars 3–1-mål dryga minuten senare och Olegs Sorokins 4–1, bara två sekunder innan periodvilan, drog dock ner rullgardinen för Leksand.

– Vi skänker bort alldeles för många billiga mål i matchen och helt klart är det för många av spelarna som inte kommer upp i nivå.

– Vi behöver fler spelare som Jens Bergenström, som vågar gå in och offra en tand och det är sådana spelare vi ska fylla laget med, säger Mikael Lundström.

Sportchef Lundström har redan börjat lagbygget inför ytterligare en säsong i allsvenskan och har i dagsläget 16 spelare under kontrakt.

– Men det finns några frågetecken och dessutom kan det bli aktuellt för oss att bryta kontrakten med några av spelarna.

Hur ser du på målvaktssidan där både Joni Puurula och Peter Hirsch har kontrakt?

– Vi kommer inte att behålla båda två och dessutom vill vi ge juniormålvakten Eddie Läck en ärlig chans att spela till sig en plats.

– Det finns ju många unga målvakter, som Jhonas Enroth, Joel Gistedt och Mattias Modig, som fått chansen och tagit den, så varför skulle inte vi kunna satsa på en ung målvakt, säger Lundström.

Mer läsning

Annons