Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöpligt poängtapp, FIF!

/
  • FIF:s lagkapten, Anders Lövdahl, är framme och oroar gästande Hudiksvalls försvar, som lyckas hålla målet fritt från påhälsning.

24 sekunder: 1–0!
53 sekunder: 2–0!
Falu IF:s chockstart skrämde halvt ihjäl spelarna i topplaget Hudiksvall.
– Tyvärr blev vi lite för ängsliga i sista perioden och det straffade sig, sa lagkapten Andes Lövdahl, efter att FIF snöpligt förlorat med 4–3 efter förlängning.

Annons

Falu IF:s snabba fina inledning borde ha utmynnat i tre poäng. Något som Anders Lövdahl håller med om.

– Vi fick en pangstart som vi växte av. Därefter var vi i ledningen i stort sett hela tiden.

– Och i den här matchen ska vi ha tre poäng, underströk han.

Lagen bjöd upp till en underhållande match. Bra tempo och spelet böljade fram och tillbaka. Mest positivt spelade FIF och laget borde även ha gjort något ytterligare mål innan den ack så tunga avslutningen infann sig.

FIF ledde inför sista perioden med 3–2. Såg relativt trygga ut i sina förehavanden och verkade vara på väg mot en viktig och samtidigt överraskande trepoängare.

Gästerna ville dock annat och i en sista ansträngning att nå en kvittering satsade Hudiksvall med sex utespelare mot fem.

Backen Johannes Westring skott efter 19.15 resulterade i 3–3. För övrigt Westrings första och enda skott på mål under ordinarie matchtid.

– Vi blev för ängsliga på slutet och i stället för att hålla i pucken mer hafsade vi ifrån oss den. Det utnyttjade sedan Hudiksvall, kritiserade Lövdahl.

Förlängningen blev en smärtsam upplevelse för FIF. Efter bara 25 sekunder drabbades laget av en mycket tveksam utvisning och i spel fyra mot tre avgjorde pp-säkra Hudiksvall genom att säkert manövrera ut hemmagardet fram till seger 4–3 och bärgad bonuspoäng.

– Deras segermål föregicks av en solklar interference vid blålinjen. I stället torskar vi på en tveksam utvisning, suckade en besviken Anders Lövdahl.

Hur ser du annars på ditt lags förehavanden i Allettan?

– Vi är med i matcherna i allra högsta grad. Och vi kan ta alla lag.

– En play off-plats är ingen omöjlighet. Vi har en bra känsla inom laget, stämningen är skön och vi siktar högt, svarar FIF:s lagkapten, innan han avslutar:

– Hudiksvall hade tur i dag. Vi skulle ha haft tre poäng, så nu får vi ta ut det här på Borlänge i veckan.

I ett jämnbra FIF hittar vi två toppar i målvakten Henrik Stadjer och backen Andreas Öberg.

Mer läsning

Annons