Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelet inleds i kväll

/
 • Res dig, du är i slutspel. Anders nilsson tar stryk medan Mikael Simons skickar in 1-0 till Mora. Foto: Elin Lundholm/Scanpix

Annons

Värmlänningarna ska emellertid inte tro att det blir någon enkel transportsträcka.

Sett till de avslutande tio omgångarna av elitserien är Mora det formstarkaste laget av alla.

Jag tror ändå att Färjestad blir svårtuggat i slutspelet både för Mora och övriga lag. Karlstad dukar för guldfest - igen.

Mina tips:

 • FÄRJESTAD-MORA

Det är ett imponerande lag Färjestad har. I ett par avseenden kan dock Mora matcha den suveräna serieettan. Dels när det gäller lagmoralen, som för Mora var den stora skillnaden mellan slutspel och att hamna i kvalserien. Men Mora har också den bästa målvakten. Jag blir inte ett dugg förvånad om Juha Pitkämäki spikar igen kassen i någon eller några av matcherna. Tips: 4-2.

 • HV 71-BRYNÄS

  Om Moras formkurva pekar uppåt är det tvärtom för Brynäs. Ett tag ledde man serien men under de avslutande veckorna sjönk man som en gråsten. Frågan är om Leif Boork lyckas skrämma spelarna till stordåd. Tveksamt. Tips: 4-1.

  • MODO-TIMRÅ

  En öppen och oviss matchserie. Efter att ha haft en tung och jobbig andra säsongshalva med skador ser det nu ljusare ut för Timrå. Jag har en känsla av att det här går till sju matcher. Lagen kan varandra bra och jag har svårt för att utse en favorit. Modo har fördelen av hemmaplan i en sjunde och avgörande. Tips: 4-3.

  • LINKÖPING-LULEÅ

  Ingen ville möta Luleå. Tjeckiske coachen Slavomir Lener är en herre med en helt rävfarm bakom öronen. Han kommer att matcha sitt Luleå stenhårt, som om varje match var den sista. Linköpings köp av målvakten Stana från Malmö en succé. I och med det har LHC fått ordning på försvarsspelet. Tips: 2-4.

  Mer läsning

  Annons