Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut på friden – nu börjar allvaret

Nu är julfirandet slut.
På annandagen satte sig Moras hockeyspelare och ledare sig på bussen med destination Ängelholm för dagens match mot Rögle i Lindab Arena.

Annons

Rögle har vunnit elva av de 13 senaste matcherna och ligger nu femma i tabellen, tio poäng före Mora.

Mora har bara tagit en poäng på de senaste fem matcherna. Den poängen kom i senaste matchen, Bofors hemma, som slutade 1–2 efter förlängning.

Matchen mot Bofors var också Lars Ivarsson första som huvudtränare sedan Harald Lückner fick sparken efter 3–5-förlusten mot Almtuna.

Moras spelarna har haft några dagars julledighet.

– Vi har tränat bra innan jul, och vi tränade en timme i dag (läs måndag) innan avfärden till Ängelholm, mest för att killarna skulle få i gång kropparna, och ta bort lite av julmaten, säger Lars.

Mora ligger inför mötet med Rögle på en nionde plats tabellen, sju poäng från sjundeplatsen som innebär spel i förkvalsserien.

– Det är en härlig utmaning för vår del, och nu måste vi göra en bra prestation mot Rögle. Det är hårt jobb som gäller oavsett var man ligger i tabellen, menar Lars Ivarsson.

Mora har gjort en del bra matcher, men också mindre bra vilket tabelläget visar.

– Vi måste hitta tillbaka till varje match och göra det bra, inte till varannan match. Vi ska göra de enkla sakerna, men det enkla brukar vara de svåra att göra, säger Ivarsson som också meddelar att inga skador eller sjukdomar tillkommit under juluppehållet.

– Det är toppen i truppen.

Mer läsning

Annons