Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slaget om drömserien

/
  • Falu IF och IFK Ore gör upp om sista platsen till allettan i kväll – dock på varsitt håll. Falun tar emot Lindlöven och Ore möter Tierp hemma.

Bättre lag och ytterligare fyra daladerbyn.
I kväll avgörs slaget om allettan – men det handlar om mer än bara ära och prestige.
– Det är viktigt för publiksiffrorna och intresset, säger Faluns general manager Markus Persson.

Annons

I kväll avgörs thrillern om vilket av laget som får följa Hudiksvall, Hedemora och Borlänge till finrummet – allettan.

Falun har två poäng ner till Ore – men Furudalslaget har bättre målskillnad.

– Allettan är en jätterolig serie att spela i. Alla dalalag kommer att vara där och det kommer att bli heta matcher, säger Ores sportansvarige Robert Spångmyr.

Årets division 1 C har sällan varit hetare.

Samtliga dalalag har varit med och slagits om platserna i allettan hela vägen, vilket märkts på klubbarnas publiksiffror.

Ore har gått från 169 personer i snitt till 385.

– Oj, är det så mycket? Det visste jag faktiskt inte. Det visar väl att derbyna dragit hit mycket folk. Annars brukar det vara ganska mycket samma människor som går på hockey i Furudal.

Faluns ökning är ännu större; 184 i snitt till 483 personer i snitt.

– Det är jätteroligt och det visar att det finns ett stort intresse för hockey i stan. Folk pratar hockey nu på ett annat sätt och det märks ju, säger klubbens general manager Markus Persson.

Vad betyder en alletta?

– Vi kom sist i fjol och det är viktigt för föreningen att kunna lyfta sig och vara med på den här nivån. Men vi vill utveckla spelarna och laget. Sedan blir det roliga derbyn och nya bra lag som kommer hit. Men det är viktigt för publiksiffrorna och intresset också.

Publikt visar årets serie att daladerbyna betytt massor i publikt.

Årets forsättningsserie lär inte vara lika attraktiv.

– Det är klart att det blir mer folk på matcherna i allettan. Så är det. Men samtidigt så fortsätter säsongen om vi skulle missa. Då har man chansen att spela playoff senare och det är ju riktigt heta matcher.

Falun har två poäng ner till Ore inför kvällens avslutning, men Furudalslaget har bättre målskillnad (tre plusmål på Falun).

– Vi kan avgöra det på egen hand. Vi har slagit Lindlöven två gånger i år och jag tycker vi har ett starkare lag än dem om man tittar spelare för spelare, säger Markus Persson.

Ores Robert Spångmyr:

– Jag är inte orolig för vår match. Jag tror att vi kommer att vinna. Men vi har det inte i egna händer. Det vi får hoppas på är att Lindlöven har ju att spela för placeringar i fortsättningsserien. De kommer inte att lägga sig ner och dö.

Mer läsning

Annons