Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön revansch för Niclas

/

Annons

- Det ska bli jätteskoj att få träna med de stora grabbarna. All sådan här uppmuntran är naturligtvis väldigt positiv, säger Niclas.

På påskdagen åker han med J 19-landslaget till St Petersburg för att spela en turnering. Det är för att hålla i gång inför den som Bengt-Åke Gustafsson låter juniorerna vara med på lägret.

För värmlänningen Andersén, hockeyfostrad i Grums, återstår ytterligare en spännande del innan säsongen är helt över: Att bestämma var han ska spela nästa säsong.

- Jag har lagt allt det där åt sidan under kvalserien och inget lär bli klart förrän vi varit i St Petersburg heller, säger Niclas.

Men han bekräftar att det finns fler klubbar än Leksand med i bilden.

Den för årstiden obligatoriska ryktesfloran har placerat honom i Brynäs.

- Det är väl alltid kul med lite rykten. Det visar ju att man inte är helt iskall och bortglömd. Och visst, det finns ett par elitserieklubbar med i bilden, bekräftar han.

Men det gör även Leksand. För även om spel i högsta serien lockar resonerar Niclas moget inför framtiden.

- Även om elitserien lockar måste jag tänka förnuftigt, tänka på vad som är bäst för min utveckling som spelare på längre sikt. Men det där lägger jag åt sidan ett par veckor till.

Nu är det landslaget som gäller. Först två träningspass med de stora grabbarna i dag och ett i morgon. Sedan juniorlandslaget.

Och därefter får vi veta om tiden i Leksand fortsätter eller är förbi.

Fakta: Truppen

Truppen till ishockeylandslagets andra VM-läger:

Målvakter: Johan Backlund, Timrå, Jhonas Enroth, Södertälje. Backar: Daniel Fernholm, Djurgården, Per Hållberg, Zug, Jan Sandström, Luleå, Anton Strålman, Timrå, Dick Tärnström, Lugano, Niclas Andersén, Leksand, Kristofer Berglund, Björklöven, Jonathan Carlsson, Brynäs. Forwards: Fredrik Bremberg, Djurgården, Nicklas Bäckström, Brynäs, Mika Hannula, Lokomotiv Jaroslavl, Jonathan Hedström, Timrå, Jörgen Jönsson, Färjestad, Magnus Kahnberg, Frölunda, Mathias Månsson, Brynäs, Rickard Wallin, Lugano, Fredrik Warg, Timrå, Johan Alcén, Brynäs, Patrik Berglund, Västerås.

Mer läsning

Annons