Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var utlånad till Mora förra säsongen – nu bryter Djurgården kontraktet med backen

Större delen av förra säsongen spenderade Marcus Fagerudd i Mora, på lån från Djurgården.
Under måndagen stod det klart att Djurgården väljer att säga upp avtalet med den finske backen, med ett år kvar på kontraktet.

Annons
Marcus Fagerudd spenderade större delen av säsongen i Mora.Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Inför förra säsongen anslöt Marcus Fagerudd från finska Ilves till Djurgården. Men större delen av säsongen spenderade Fagerudd i Mora, dit han var utlånad från Djurgården.

På måndagen stod det klart att 25-åringen inte blir kvar i Djurgården nästa säsong, trots ett år kvar på kontraktet.

– När vi för drygt ett år sedan kom överens om ett 2-årskontrakt med Marcus var det med utgångspunkten att vi ville utveckla hans egenskaper som en offensiv inriktad back som skulle inkludera spel även i power play. I och med att Linus Hultström återkom från Florida för spel i Djurgården försvann möjligheten att utveckla Marcus på önskvärt vis. Därav kom båda parter överens med Mora om en utlåning under föregående säsong. Vi har gemensamt kommit fram till att det även denna säsong inte kommer finnas tillräckligt med utrymme för Marcus att utveckla sitt offensiva spel i Djurgården, och därför har vi kommit överens om att gå skilda vägar, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Var Fagerudd spelar nästa säsong är för tillfället oklart.

Mer läsning

Annons