Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utropstecknet Filip Johansson klar för två år till i LIF: "Kommer bli en härlig resa att följa med honom"

En dag när Leksand vaknade upp efter att ha fått stryk i tre raka matcher mot Timrå i den hockeyallsvenska finalen, kunde klubben bjuda fansen på en rolig nyhet. Unge succébacken Filip Johansson har skrivit på för två nya säsonger med Leksands IF.
– Jätteroligt att få släppa den här nyheten, säger Leksands tränare Leif Carlsson.

Annons

Hockeynyheter direkt i din mobil:

Hockeypuls på App Store ► Hockeypuls på Google Play

Fagersta AIK-fostrade backen Filip Johansson kom till Leksand som 15-åring från Avesta BK. I år han har, under en säsong som gått lite upp och ner för laget, varit ett av de stora utropstecknen. 18-åringen har etablerat sig i a-laget och gjorde sitt andra mål som senior i bortamatchen mot Timrå på tisdagen.

Filip Johansson stannar i Leksand i minst två år till. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

I går kom Filip Johansson och Leksand också överens om ett nytt tvåårskontrakt och på onsdagen skrev han under kontraktet i direktsändning på Leksands webb-tv-kanal LIF TV.

– Jätteroligt att få släppa den här nyheten. Filip är en kille som som alltid kommer till jobbet. Han är väldigt lyhörd och han är lite som en tvättsvamp, suger åt sig allt som finns, säger Leif Carlsson i sändningen på LIF TV.

– Spelmässigt sett är det en kille som i framtiden kommer nå väldigt långt. Han spelar ett moget spel för att vara så pass ung som han är. Det kommer bli en härlig resa att följa med honom. Han är en väldigt stark defensiv back i dagsläget och vi kommer bygga in mycket med det offensiva spelet, det kommer med tiden.

Filip Johansson ser fram emot att fortsätta sin satsning i Leksands IF.

– Det har väl gått över förväntan, jag har fått mycket förtroende här i a-laget och det har varit jättekul. Än så länge är jag nöjd. Jag trivs jättebra här i Leksand och har ett år kvar på skolan här, den är väldigt viktig för mig också, säger han.

KRÖNIKA, Stefan Ericson: Glöm Timrå nu Leksand – åk skoter och grilla korv

LIF-profilen kritisk efter tredje raka förlusten: "De vinner alla moment"

Glädjescenerna hos Timrå och reaktionerna hos Leksand – Hockeypuls sände live efter tredje finalmatchen

Så stängde Haukeland ute LIF-känslorna: "Jag ska inte ljuga"

LEKSANDS DAMER I SM-SLUTSPEL: Se matchen Leksand–Modo här

Mer läsning

Annons