Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingas göra om SHL – efter beslutet om OS: "Ett rejält hack"

På måndagskvällen kom beslutet att NHL inte kommer ha något uppehåll för OS 2018.
Då tvingas SHL till stora ändringar i spelschemat.
– Det blir ett rejält hack. Det är inte optimalt, långtifrån, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till Expressen.

Annons

SHL vd:n Jörgen Lindgren kommer behöva lägga om spelschemat, efter att  NHL beslutat att inte ge sina spelare ledigt för att delta i OS.

På måndagskvällen kom beskedet att NHL inte kommer göra något uppehåll för OS i Pyeongchang 2018. Anledningen uppges vara ett redan fullspäckat schema och en hög skaderisk.

Beslutet påverkar SHL, som nu tvingas till en lång spelpaus, för att kunna släppa sina spelare till mästerskapet. SHL:s vd Jörgen Lindgren, berättar att SHL varit beredda att lägga om spelschemat om beslutet skulle komma.

– Vi har haft en löpande dialog med förbundet. Vi har hoppats att man skulle få till en lösning, men nu får vi ta ett varv till. Ska vi släppa spelare, och det gäller ju alla europeiska spelare, så måste vi pausa där under tre veckor i februari, berättar han för Expressen.

– Normalt sett pausar vi en vecka under februari under Sweden Hockey Games, nu är det upp till tre veckor. Det blir ett rejält hack i schemat under en period som är intensiv. Så det är klart att det inte är optimalt, långtifrån.

Läs också: Zäta besviken efter tuffa beslutet om OS: "De vill att vi ska ge upp något igen"

Läs också: Lundqvists kritik efter beslutet om OS: "En besvikelse för alla spelare"

Mer läsning

Annons