Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya spelare klara för Djurgården: "Känns spännande"

Djurgården slår på stort.
På tisdagen presenterade klubben två nyförvärv: Ex-Leksandsmålvakten Joacim Eriksson och den förre Moraspelaren Tom Nilsson.

Annons

Joacim Eriksson och Tom Nilsson blir lagkamrater nästa säsong.

Den förre Leksandsmålvakten Joacim Eriksson har skrivit på ett tvåårskontrakt (1+1) med DIF.

– Det lät väldigt intressant och jag tycker att Djurgården har ett spännande lag som vill framåt. Det är en stor förening som strävar efter att vinna. Det känns spännande att vara med på den här resan tillbaka mot toppen, säger Eriksson på klubbens hemsida.

Han kom till Leksand från Brynäs inför säsongen 2009/10. Sedan dess har 27-åringen hunnit med att vinna SM-guld med Skellefteå AIK, spela både NHL-, AHL-, och KHL-matcher och nu alltså senast spela i SHL med Växjö.

Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman är nöjd över att klubben har lyckats sajna den landslagsmeriterade målvakten.

– Jocke är en tekniskt duktig målvakt som har ett bra spelsinne och är atletisk. Det som är intressant med honom är att han har gjort en resa och vill göra en resa. Han har spelat i både NHL och KHL och det är en kille som kör. Det är viktigt för oss här i Djurgården att man vill utvecklas, säger Janne Öhman.

På tisdagen presenterades även backen Tom Nilsson, som återvänder till Sverige efter spel i Nordamerika. Backen har skrivit på för 2+1 år.

– Det känns jättebra att äntligen komma hem till Stockholm. Jag har inte bott hemma på nio år så det känns bra. Jag flyttade till Mora i ung ålder och gick hockeygymnasiet där, blev kvar i fyra år innan jag gick till Frölunda, säger Tom Nilsson, som sedan dess även gjort två turer till AHL där han spelat för både Torontos och Vancouvers organisationer.

Mer läsning

Annons