Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare LIF-målvakten Erik Hanses om förhandlingarna med Modo: "Just då var jag chockad"

Tidigare LIF-målvakten Erik Hanses ryktades vara ett namn för Modo i början av september.
Nu bekräftar Skellefteås sportchef Mikael Lindgren att de förhandlade med Modo om en övergång.
– Det stämmer att vi förhandlade med Modo om Erik, men de tyckte att det blev för dyrt att lösa honom från hans kontrakt med oss, säger han till P4 Västerbotten.

Annons

Erik Hanses under sin tid i Leksand.

Det har gått en dryg månad sedan Erik Hanses släpptes av Skellefteå. NHL-meriterade Joni Ortio plockades in och där stod Hanses, utan klubb, med en vecka kvar till säsongsstarten.

Tidigt ryktades det om att Modo var ute efter Hanses namnteckning och klubbens sportchef, Per Svartvadet, bekräftade för Sporten att Leksandssonen var ett intressant namn.

– Vi ska avvakta först och se hur det går med Markus (Olsson) och hans skada här hur lång tid det tar. Sedan efter det kanske vi är mer inne i jakten så att säga så då får vi se vilka som är lediga, sade han då.

Sedan dess har det varit tyst om Hanses framtid, även om han i slutet av september berättade att Hockeyallsvenskan var ett alternativ och att två-tre klubbar hört av sig.

– Det skulle vara kul att börja spela matcher. Sedan var det blir får vi se. Det är inte bara att välja och vraka den här tiden på året. Jag kan inte säga så mycket just nu faktiskt, utan jag får se vad som dyker upp, förklarade Leksandsfödde Hanses.

LÄS MER: Hanses om ett äventyr i Hockeyallsvenskan: "Absolut"

Nu, två veckor efter intervjun med Sporten, öppnar Hanses upp på nytt om sin framtid. För P4 Västerbotten berättar han att Skellefteå och Modo förhandlade om hans kontrakt i september.

– Jag vet att de har varit intresserade, men det var väl mest i början när jag fick veta att jag skulle få gå. Skellefteå och Modo började förhandla om mig, men de kom inte överens, säger Erik Hanses.

– Just då var jag så chockad och vet inte vad jag hade sagt om jag fick erbjudandet.

SAIK:s sportchef Mikael Lindgren bekräftar Hanses ord. Modo ville ha Skellefteå-målvakten men kontraktet var för dyrt.

– Det stämmer att vi förhandlade med Modo om Erik, men de tyckte att det blev för dyrt att lösa honom från hans kontrakt med oss. Nu har de tagit in en finsk målvakt och jag har inte pratat med Svartvadet (Per, Modos sportchef) på flera veckor, säger Mikael Lindgren.

LÄS MER: Efter Ullmark och Forsberg – nu skickas Adrian Kempe till AHL

Mer läsning

Annons