Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangfulle forwarden skriver kontrakt med Mora: "Ser stor potential i Matej"

Hockeypuls kunde tidigare i veckan berätta att Matej Galbavy och Adam Edström lyfts upp i A-laget nästa säsong.
Under fredagen bekräftade Mora att Galbavy tar plats i truppen.
– Det här känns jättespännande och jag ser verkligen fram emot nästa säsong och få spela med de stora pojkarna, säger Galbavy till klubbens hemsida.

Annons
Matej Galbavy har skrivit ett kontrakt över två år med Mora. Bild: Simon Hastegård/Bildbyrån

Den 19-årige forwarden Matej Galbavy gjorde under förra säsongen sex matcher i SHL med Mora och hann också med två matcher i BIK Karlskoga på lån.

Tidigare i veckan kunde Hockeypuls avslöja att forwarden från Slovakien skulle lyftas upp till A-laget inför den kommande säsongen, något som också Anders Forsberg bekräftade.

Under fredagen gick Mora officiellt ut med att så blir fallet efter att Galbavy skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– Jag har varit här ganska länge nu och gjort mina juniorår här. Det här känns jättespännande och jag ser verkligen fram emot nästa säsong och få spela med de stora pojkarna, säger Galbavy till klubbens hemsida.

► (+) Avslöjar: Moras senaste drag – skriver kontrakt med talangerna

På 34 matcher i J20 Superelit blev det 37 poäng för Galbavy vilket var bäst i Moralaget. På två kvalmatcher blev det sedan fem poäng för slovaken.

– Vi ser stor potential i Matej som har flera bra säsonger i J20 bakom sig. Han har redan fått känna på A-lagshockey och tror att han kommer utvecklas på ett bra sätt den kommande tiden, säger Anders Forsberg.

► (+) Moraforwarden om succén i Tre Kronor och resan som tagit honom dit: "Har inte gått så bra i ungdomsåren"

Mer läsning

Annons