Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHL vill minska ungdomsarbetslösheten – Mora med i nytt projekt

SHL sneglar på Brynäs när man skapar en strategi för företagets samhällsansvar.
Gävleklubbens verksamhet "En bra start" blir riktmärke när hela ligan bland annat ska bidra till att minska ungdomsarbetslösheten.

Annons

Brynäs arbete tillsammans med partners och flera samhällsaktörer för att skapa sammanhang där genenskapen stärks för barn och unga blir nu en viktig del i SHL:s långsiktiga strategi för att alla klubbar i ligan ska ta ett samhällsansvar.

Brynäs projekt "En bra start" som bland annat går ut på att skapa praktikplatser till arbetslösa ungdomar, är ett av exemplerna som samtliga 14 SHL-klubbar nu ska ta efter.

– SHL är en samhällskraft som genom sina klubbar verkar lokalt och nu vill vi göra en ordentlig satsning tillsammans; liga, klubbar och partners. Vår gemensamma kraft ska användas för att ge ungdomar en bra start i livet, säger SHL:s VD Jörgen Lindgren VD till Brynäs hemsida.

Brynäs som har utvecklat satsningen sedan 2014 är positiva till att hela SHL går samman.

– Det behövs mer kraft och nya samverkansformer för att lösa de samhällsutmaningar som finns idag. Det finns en enorm kraft i SHL, klubbarnas varumärken, våra företagsnätverk och alla fans. Nu ska vi rikta den kraften mot samma samhällsutmaningar och tillsammans arbeta för att skapa största möjliga nytta för ungdomar, det samhälle som vi lever och verkar i. Och vi börjar med att arbeta för att sänka ungdomsarbetslösheten, säger Brynäs IF:s vice klubbdirektör Johan Cahling.

Mer läsning

Annons