Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segersviten bruten trots tidigt straffslag – segermaskinen Linköping blev för starka för Mora

Det blev en ganska böljande match mellan Mora och Linköping. MIK kom ut bleka i inledningen för att återvända i andra perioden som ett annat lag. När det skulle avgöras i tredje blev Linköping numret för stora.
Matchens hjälte, förlusten till trots, blev tveklöst Moramålvakten Christian Engstrand.

Annons

Efter tjugo spelade minuter var tillställningen mellan Mora och Linköping mållös. En stor, och ganska given, anledning till resultatet stavades Christian Engstrand som stod pall 17 skott bara under period ett. Flera gånger såg LHC ut att gå för ledningen mot dalalaget men både Engstrand själv och de röda stolparna höll nollan vid liv.

Mora redovisade sex skott på mål efter att matchens första periodtuta gått lös i arenan. Trots ett ganska svagt skottfacit var man ändå snabbast att hugga på ett ledningsmål efter att Mathias Bromé hakats i ett skottögonblick av LHC:s Eddie Larsson. Straffen som utdömdes slogs av Moras Emil Aronsson som dock inte lyckades överlista Jacob Johansson i kassen.

Inför period två hade bägge lagen plats för en hel del förbättringar.

Christian Engstrand blev otroligt viktig för Mora.

Gästande Mora fick en ny bra chans att ta taktpinnen i Saab Arena även i period två, då LHC:s Tony Mårtensson straffades för en tripping tämligen omgående. Trots att man blev utan mål i överläget lyckades man sannerligen överta kommandot därifrån. Efter att ha sett tunga ut i första hade man plötsligt vänt på steken och gick segrande ut skottstriden – med tolv skott mot Linköpings fyra. Att få stopp på hemmakedjornas fart verkade fallit mycket bättre ut i takt med att Mora gick upp och tog en betydligt högre press.

Resultatet i paus – ja, där saknades fortfarande måljubel. Från både Mora och Linköping.

Först efter 46.29 lyckades ett av lagen punktera matchnollan. Det blev LHC:s poängspruta Mathis Olimb som skickade in en av Engstrands egna returer bakom stolparna. Mora inledde då en febril kvitteringsjakt – där man jagade med näbbar och klor.

Flera gånger var Linköping nära att utöka ledningen men Engstrand verkade fast besluten att det inte skulle bli fler mål denna afton. Och det blev det heller inte. Inte ens när LHC fick chansen på ett straffslag i den sista matchminuten.

Under de sista 60 sekunder förmådde inte Mora att söta in någon kvitteringspuck och fick därmed se sin segerrad bruten.

Matchens hjälte, i undertecknads bok, var trots förlusten tveklöst Christian Engstrand.

Mora var nära men räckte inte hela vägen mot Linköping.

MATCHFAKTA

Linköping HC–Mora IK

1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Tredje perioden: 1–0 (46.29) Mathis Olimb (Chad Billins, Patrick Mullen)

Skott: 29–25 (17–6, 4–12, 8–7)

Utvisningar: LHC: 2x2, MIK: 1x2.

Domare: Sören Persson, Mikael Andersson.

Publik: 5644.

Mer läsning

Annons