Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämsta publiksnittet på 14 år i SHL – Leksand bättre än förra året

Enligt en sammanställning som TT gjort visar årets upplaga av SHL upp det sämsta publiksnittet på 14 år.
Samtidigt har Leksands snitt ökat från med nästan 1 200 personer jämfört med i Hockeyallsvenskan.

Annons

Leksands publiksnitt har ökat med nästan 1 200 personer jämfört med förra året.

Under gårdagen spelades den sista omgången av SHL:s grundserie.

Efteråt stod det klart att publiksnittet i ligan den här säsongen. 5 707, var det sämsta på 14 år och bara två klubbar, Färjestad och Karlskrona, lyckats öka sitt snitt jämfört med förra säsongen i SHL.

En tredje klubb som ökat sitt publiksnitt den här säsongen är Leskand, som inte räknas in i förra året SHL-statistik då de spelade i Hockeyallsvenskan. De har ökat från 4 576 till 5 737 åskådare i snitt på sina matcher.

Årets publiksnitt landade på 5 707 personer, att jämföra med 5 846 året innan och 6 024 för två år sedan, visar en sammanställning som TT gjort.

Den klubb som tappat flest åskådare är Malmö som fått se 873 personer mindre på sina matcher i genomsnitt.

"Varje hockeyorganisation har en försäljningsavdelning som riktar sig mot sponsorer och företagskunder, och det är inget fel med det. Men det är kanske dags att vi mer riktar oss mot "vanligt folk", den vanliga publiken", skriver förbundets ordförande Anders Larsson på Svenska ishockeyförbundets hemsida.

Under säsongens gång har flera supporterklubbar protesterat mot SHL i form av både banderoller och ramsor, något som även hörts i Hockeyallsvenskan.

Mer läsning

Annons