Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritola svarar på expertens pizzakritik: "Trodde jag skulle dö – han är nog lite smygleksing"

Mattias Ritolas återkomst till Leksand har inte medfört vad det var tänkt i poängproduktion.
Desto mer har det kommit kritik Ritolas väg – inte minst från frispråkige experten Niklas Wikegård.

Annons

Mattias Ritola.

Under vintern återvände Mattias Ritola till svensk hockey efter en sejour i schweiziska Fribourg-Gottéron. Valet föll på favoritklubben Leksand, men 29-åringen har inte bidragit med den stjärnproduktion som förväntades när klubbens supportrar samlade in pengar för att få hem honom. Mållös och tre målgivande passningar har det blivit, på åtta spelade matcher.

LÄS MER: Bekräftat: Mattias Ritola klar för Leksand

Alltsedan Ritola värvades tillbaka har han fått motta en kritikstorm, inte minst från hockeyexperten Niklas Wikegård, som om forwarden bland annat sagt:

– Bra händer, men kan han göra någon impact på vår serie? Ingenting.

– Waste of talent

– Svänger ifrån, gör inte start stopp och går inte in och tävlar.

– Raka av det där jävla skägget.

– Är han verkligen 100% tränad? Är varenda kilo trimmat till perfektion? Det gäller att han inte går runt i Borlänge och käkar pizza varenda dag.

Nu bemöter Ritola kritiken:

– Nu är det väl såhär att jag tror att ”Wiken” är lite smygleksing, om jag ska vara ärlig. Så när han sa det tror jag faktiskt bara att han ville mig och klubben väl. Han ville nog bara att jag skulle vakna till, så det var inga konstigheter alls i det han sa, tycker jag. Sen uttrycker han det på ett roligt sätt så det blir en stor grej av det, säger Leksandsstjärnan i SHL-podden.

Ritola håller med om mycket av kritiken, men menar att det är mycket som han lämnat bakom sig

– Jag tränade dåligt och jag vet faktiskt inte om jag på något sätt var besviken på mig själv över att jag gett upp där borta (under tiden i NHL), eller vad det var. Speciellt efter förra året när jag ärligt talat trodde att jag skulle dö på fysträningarna. Att då komma ner på isen och känna ”shit alltså, vad snabb jag är”. Jag hann undan mycket bättre, jag blev inte trött. Den känslan gjorde att jag verkligen ville träna mer. Det var helt fantastiskt, säger han i podden.

Mer läsning

Annons