Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Perra" efter avskedet från Leksand: "Två saker som etsat sig fast – det kommer jag aldrig att glömma"

Per-Erik Johanssons tid i Leksand gav både toppar och dalar, där ett avancemang och en degradering kan sammanfatta sejouren. Nu är den tiden förbi.
– Jag vill bara komma till ro nu, säger han till Sportbladet.

Annons

LÄS MER: Bekräftat: Per-Erik Johnsson lämnar Leksands IF

Under måndagen bekräftades uppgifterna – som Hockeypuls berättade om redan efter Leksands degradering till hockeyallsvenskan – att Per-Erik Johansson lämnar uppdraget som huvudtränare i klubben.

– Jag vill bara komma till ro nu. Jag får se vad som händer. Jag har inte bråttom till något håll. Nu blev det såhär och det är lite av ett gemensamt beslut måste jag även säga. Jag tror de gör klokt i att satsa på någon yngre förmåga så att de kan vara tillbaka i SHL 2019, säger Johansson till Sportbladet.

LÄS MER: Avslöjar: Markus Åkerblom är Leksands huvudspår i tränarjakten – förhandlingar har inletts

"Perra" kom till Leksand och blev hjälte under fjolårssäsongen när han mirakulöst förde laget upp till SHL. Nu, ett år senare, är klubben tillbaka i hockeyallsvenskan, och Johansson är ett minne blott. Även om han själv har några fina minnen att blicka tillbaka på:

– Det finns två starka saker som etsat sig fast. Både det vi gjorde 2016 och det publiktryck som varit hela tiden. Fansen i Leksand är otroligt lojala. Finns ingen annanstans. På många arenor har man sett att det inte är så mycket publik längre, men i Tegera är det fantastiskt. Det kommer jag aldrig att glömma, säger han till tidningen.

Mer läsning

Annons