Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oskar Lang om sin säsong – och känslan av att var jumbo: "Klart det är tufft psykiskt"

Han är Leksands kortaste spelare. Och samtidigt en av de lurigaste på isen.
Nu berättar Oskar Lang om sin säsong, varför hans längd inte är ett problem och känslan av att fortfarande vara SHL-jumbo.
– Klart att det är tufft psykiskt, säger han till Hockeysverige.

Annons

Han är inne på sin andra SHL-sejour, Arvika-sonen.

Den första, för två säsonger sedan, slutade med noll poäng på 15 matcher och en degradering till Hockeyallsvenskan.

När vi börjar närma oss slutet av november har Oskar Lang gjort lika många matcher som under sin debutsäsong i SHL, men två poäng fler.

– Jag fick inte så mycket speltid i början. Sedan fick jag några matcher där jag var extraforward. Där blev det några inhopp och jag gjorde det bra. Efter det fick jag vara med från start några matcher och nu har jag nästan tagit en ordinarie plats vilket känns väldigt bra, säger han till Hockeysverige och fortsätter:

– Jag tycker inte heller att jag känner den här nervositeten som var i början när jag spelade. Nu är jag lite mer lugn med pucken ute på isen.

När Oskar Lang kommer på tal hamnar ofta hans längd i fokus. 170 centimeter är kort i hockeyvärlden, men det är inget Leksands 19-åring tänker på.

Han kompenserar det med sin kreativitet och fina spelförståelse.

– Jag försöker alltid göra något oväntat och det är också det jag försöker sträva efter, vilket också är svårast för motståndaren att möta. Det där kommer mest naturligt bara, det går på känsla kan man väl säga.

LÄS MER: Oskar Langs målsuccé – vill fortsätta i vitt hemma: "Vi får strunta i vad SHL tycker"

19 matcher in på säsongen parkerar LIF fortfarande på en jumboplats, med sju poäng upp till säker mark.

I intervjun med Hockeysverige erkänner Lang att det är tufft att ligga i botten av SHL, men att han samtidigt känner att Leksand är på väg att bygga något bra.

– Klart att det är tufft psykiskt. I dom flesta matcherna har vi spelat bra, kanske inte hela matcherna men stundtals i alla fall. Det är något vi har tagit med oss från varje match och något som vi har jobbat mycket på, att tro på det vi gör och fortsätta kämpa.

Hockeysverige: Med tanke på tabelläget, hur rädd är du själv för att Leksand ska hamna i ett negativt kval framåt vårkanten?

– Rädd vet jag inte om jag är. Det blir som det blir. Jag hoppas att vi ska kunna jobba oss uppåt i serien och det har känts väldigt bra i senaste matcherna så det är fullt möjligt.

LÄS MER: Backlöftet Olle Alsing om succéresan från läktaren till a-laget: "Jag blev bara mer taggad"

Mer läsning

Annons