Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora tog tre poäng i en glödande islada – returen mot Örebro väntar redan imorgon

I helgen möts Mora och Örebro inte bara en utan två gånger. I det första mötet hade Moringarna vässat skridskorna och tejpat klubborna för hemmaseger och lyckades mycket riktigt bärga segern på hemmaplan. Redan imorgon väntar returen.

Annons

LÄS MER: Så var matchen mellan Mora och Örebro: minut för minut

Det blev en rörig inledning mellan Mora och Örbro, när lagen möttes i detta första av två helgmöten. Precis innan nedsläpp fick Moras Keaton Ellerby en tillsägelse då han saknade halsskydd. En tillsägelse som skulle återkomma.

För sex minuter senare, efter en utvisningssituation på Örebros Tylor Spink, valde domare Patrik Sjöberg att samtidigt ta en personlig tia på Ellerby. Då av samma anledning som i inledningen – halskyddet var nämligen inte på då heller.

LÄS MER: Lesund blev matchvinnare efter fem matchers skadefrånvaro

Mora har, kanske som bekant, en tråkig historia just gällande halsskydd. På mitten av 90–talet fick den gamle Moraspelaren Bengt Åkerblom en medspelares skridskoskena över halsen och avled. En repris som domarna i Jalas Arena säkerligen försökte förbygga.

Moras Jacob Lagace jublar efter hemmalagets 2–0 vid 15.23.

Matchens första mål kom efter 09.01 då Moras Steven Seigo, på ett vackert sätt, spräckte Örebromålvakten Brages nolla. I slutet av perioden ökade sedan Jacob Legace på hemmaledningen, assisterad av den nya Morabacken Brandon Gormley.

Även Örebro hade flera tillfällen att reducera men Christian Engstrands person och målstolpar lyckades länge stå i vägen för närkingarna. Med blott fem sekunder kvar, i spel fem mot fyra, fick ÖHK tillslut dit en reduceringspuck. Tom Wandell spelades så ren att han mer eller mindre kunde stöta in 2–1-målet, som blev det sista som hände innan första periodpausen.

Tom Wandell fick till en Örebroreducering med fem sekunder kvar.

I andra lyckades Örebro tidigt bygga momentum efter en kvittering efter 40 (!) sekunder. Tyson Spink hängde en fantastisk kasse, assisterad av tvillingbrorsan Tylor Spink. Efter kvitteringsmålet var det Örebro som tog kommandot för en stund. Libor Hudacek var vid ett tilllfället snubblande nära att ta ledningen åt gästerna, men brände istället målet helt och hållet.

LÄS MER: Uddamålsseger för Mora hemma mot Örebro – se höjdpunkterna från matchen

Det blev skadecomebackande Erlend Lesund i Mora som återtog hemmaledningen efter 28.12, i en period som allt mer böljade fram och tillbaka. Resultatet efter Lesunds 3–2-mål stod sig genom hela den resterande perioden.

Moras Erlend Lesund har tidigare saknats på grund av skada. I comebacken mot Örebro passade han på att fylla på sin målpoäng.

I tredje perioden växlade det fysiska spelet upp i takt med att Örebro allt mer desperat började jaga kvitteringen. Något som verkade uppskattas i Jalas Arena att döma av gensvaret från de 4046 personerna på plats.

Med sju minuter kvar blev det allt mindre fokus i passningar och bägge lagen började göra misstag i grundspelet. Mora brände samtidigt en rad frilägen och var allt jämt det bättre laget. Sista tre minuterna var Örebroarna påstridiga som iglar och gick hårt i varje retur, brytning och närkamp. Gästerna var bra sugna på en förlängning i Dalarna.

Med 55 sekunder kvar drog ÖHK sin målvakt, 15 sekunder senare tog man time out. Med 10 sekunder gick pucken i ventilationen i Jalas Arena vilket ledde till tekning i Moras zon. Men närmre än så kom aldrig Örebro.

Som plåster på såren får dock Örebroarna en ny chans redan imorgon.

Eller så blir det Mora som i sin tur kan utöka segersviten till 2–0 under denna dubbelhelg.

MATCHFAKTA

Mora IK–Örebro HK

3–2 (2–1, 1–1, 0–0)

Första perioden: 1–0 (09.01) Steven Seigo (Robin Johansson, David Kase). 2–0 (15.23) Jacob Lagacé (Brandon Gormley). 2–1 (19.55) Tom Wandell (Libor Hudacek, Daniel Viksten), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (20.40) Tyson Spink (Tylor Spink, Daniel Viksten), 3–2 (28.12) Erlend Lesund (Andrew Rowe)

Tredje perioden: –

Skott: 27–21 (10–10, 10–8, 7–3)

Utvisningar: MIK: 1x2min, 1x10min, ÖHK: 3x2min.

Domare: Patrik Sjöberg, Tobias Björk.

Publik: 4046.

Mer läsning

Annons