Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora föll hemma – Skellefteå tog tredje raka

Annons

Mora kunde inte upprepa sin fina hemmainsats från torsdagen.

Under lördagseftermiddagen föll man mot Skellefteå med 0–3 och ligger alltjämt under det fruktade kvalstrecket.

Skellefteås Jimmie Ericsson jublar. Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Hockeynyheter direkt i din mobil:

► Hockeypuls på App Store

► Hockeypuls på Google Play

I 3–1-segern hemma mot Karlskrona i torsdags såg Mora stundtals riktigt starka ut. I lördagseftermiddagens match hemma mot Skellefteå kom dalalaget inte upp i samma nivå och föll således med 0–3.

Det var ett Skellefteå med två raka segrar i ryggen som kom till Mora och Jalas Arena under lördagseftermiddagen. Anförda av superkedjan med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller ville Skellefteå åter ta sig upp på kvartsfinalplats, och Mora hade svårt att hänga med i svängarna när västerbottningarna satte gasen i botten redan från första nedsläpp.

LÄS ÄVEN: Fem heta snackisar efter Mora–Skellefteå: "Jimmie jubilerade"

Skellefteå fick chansen i spel fem mot fyra bara några minuter in i matchen och man utnyttjade chansen maximalt. OS-aktuelle Möller drog till med ett direktskott och framför målet styrde Jimmie Ericsson in sitt första mål sedan återkomsten i Skellefteå.

– Såklart skönt. Det har gått mer än tio matcher utan ett mål så det var efterlängtat, sade Ericsson till C More i den första periodpausen.

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Mora jobbade sig in i matchen ju längre den första perioden gick och hade ett par farliga lägen framför Gustaf Lindvall i Skellefteåkassen. Närmast att överlista Skellefteåmålvakten i den första perioden var Keaton Ellerby, men Lindvall stod för en fin sidledsförflyttning och såg till att Skellefteå gick till periodvila med en uddamålsledning.

Andra perioden blev mållös. Gästerna fortsatte att vara det spelförande laget även i den andra perioden, men skärpan saknades i avsluten för Skellefteå. Mora å sin sida skapade inte så många lägen, men de som man väl vaskade fram var av hög klass. Närmast att spräcka Lindvalls nolla under den andra perioden var Mathias Bromé som hade ett skott i stolpen.

LÄS ÄVEN: Moraforwarden om kvitteringschansen som rann ut i sanden: "Lätt att vara efterklok"

– Det är en tuff period. De skapar långa anfall på oss och vi skapar några kontringar, men vi har inte så mycket puckinnehav, sade Moras Jacob Nilsson till C More i periodpausen.

Mora saknade skärpan i avsluten och kunde inte utnyttja de få lägen man fick i den tredje perioden. När Joakim Lindström krutade in 2–0 för Skellefteå med två minuter kvar av matchen var det tack och god natt för dalalaget. Sebastian Ohlsson kunde avsluta målskyttet för bortalaget när han lade in 3–0 i den tomma målburen med endast sex sekunder kvar av matchen.

LÄS MER: SHL-mål nummer 100 för Jimmie Ericsson: "Dröjt längre tid än jag trodde"

– Det är en jämn match. Vi har vissa sekvenser nere i deras zon och de har kanske lite mer sekvenser nere i vår zon, men jag tycker att vi klarar av det på ett bra sätt mestadels. Tyvärr får de fast oss ett par gånger och det är också det som kostar det andra målet, sade Moras tränare Johan Rosén till C More efter matchen.

För Skellefteå var segern den tredje raka och extra beröm i bortalaget ska målvakten Gustaf Lindvall ha, som räddade alla 15 hemmaskott och höll sin andra nolla för säsongen.

RASMUS KÅGSTRÖM

MATCHFAKTA

Mora IK – Skellefteå AIK 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (03:59) Jimmie Ericsson (Oscar Möller, Mark Katic) i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 0–2 (58:03) Joakim Lindström (Oscar Möller), 0–3 (19:54) Sebastian Ohlsson (Pontus Petterström) i tom målbur

Skott: 15–2 (5–6, 6–17, 4–9)

Utvisningar: Mora 2x2 min, Skellefteå 4x2 min

Domare: Patrik Sjöberg, Tobias Björk

Publik: 4273

 

Mer läsning

Annons