Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Lusth blir kvar i Mora: "Känns fantastiskt"

På onsdagen meddelade Mora via ett pressmeddelande att huvudtränaren Mats Lusth, som räddade klubben i kvalet mot Leksand, blir kvar i klubben.
– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Mora, säger Lusth i ett pressmeddelande.

Annons
Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Se reprisen av vår livesändning med anledning av beskedet nedan:

Mora IK hade en strulig säsong, där de efter första säsongen i SHL fick se sig själva i ett kval, mot ärkerivalen Leksand, för att få spela kvar i SHL.

Då tog de in Mats Lusth, och det visade sig vara ett succékoncept. Klubben lyckades rädda SHL-platsen i kvalet när de slog ut Leksand.

Efter matchen sa Lusth till Hockeypuls att han gärna ville stanna kvar i Mora, och på onsdagen blev det klart: Lusth förlänger med klubben och blir kvar där i ytterligare ett år.

För Plus-kunder: Mats Lusths passning till Moratopparna: "Vill vara kvar"

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Mora. Jag har varit härifrån länge nu och att få komma tillbaka och jobba som huvudtränare, det har alltid varit en av mina drömmar att få göra det, säger Mats Lusth i ett pressmeddelande.

För Moras hemsida berättar tränaren hur han tänkte inför kvalet.

– Jag har ju alltid följt Mora, för det är min moderklubb, det är där jag är uppväxt. Så jag har sett lite, och naturligtvis hört också. Men det jag skruvade på, jag hade fyra träningar på mig, var försvarsspelet och att bli tajtare och kompakta där, jag tyckte det var lite spretigt där. Och sedan att våga vara i skottlinjen, att komma rätt i skottlinjen, det jobbade vi ganska hårt med, säger Lusth i ett klipp på Moras hemsida.

Frågan om han skulle få stanna efter låg på is, tills det var avgjort, när diskussionerna började föras på allvar, och Mats Lusth var tydlig med att han ville stanna.

– Jag ville ju det hela tiden. Jag hade fått ett uppdrag och det var att se till att hålla kvar Mora i SHL, och sedan tar vi resten sedan. Nu har det väl gått ungefär en vecka, vi har fört diskussioner hit och dit, och nu har vi kommit fram till en bra lösning.

Kontraktet med Lusth är skrivet på 1+1 år.

Mer läsning