Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö besegrade Mora – tog femte raka segern

Mora tog emot Malmö i Jalas arena under torsdagskvällen. Det var två lag med positiva trender som kom till spel, men efter 60 minuter var det bara ett lag som fick fortsätta bygga på den kurvan.

Annons

Malmö–spelarna firar Max Görtz 2–0-mål.

Det var två lag med uppåtgående formkurva som ställdes mot varandra i Jalas arena under torsdagen. Mora kom till matchen efter att ha tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Och Malmö kom in med fyra raka segrar.

I den första perioden var det gästande Malmö som hade spelövertaget från start. Men Mora försökte kontra och ville gärna komma tre mot två eller två mot en. Något man inte lyckades riktigt med.

Istället var det Malmö som skapade de farligaste lägena, även om antalet inte var så högt under de inledande tjugo minuterna.

Men ett stolpskott hade man efter knappa fem minuter och efter 13.30 kunde man ta ledningen.

Moras Jacob Nilsson lyckades nästan lägga upp för öppet mål till en lagkamrat, men det ville sig inte och när Malmö vände på spelet straffade man hemmalaget.

Kim Rosdahl hittade fram till Filip Lennström när man kom två mot en och pucken letade sig precis in mellan benskydden på Christian Engstrand i Mora–kassen.

I slutet av perioden var Mora nära att utjämna, men 1–0 stod sig perioden ut.

Den efterföljande perioden innehöll mer offensiv för Moras del. Men man lyckades inte förvalta någon av alla målchanser man skapade.

Istället så var det Malmö som utnyttjade spel i powerplay efter en stunds utvisningskaos. Max Görtz fick pucken serverad i hjulhuset och nöp till direkt från den vänstra tekningscirkeln.

Efter det luktade det reducering från Mora vid flera tillfällen, men man var fortsatt inkapabla att överlista Jonas Gunnarsson som gjorde sin första match i Malmö–buren för den här säsongen.

I den tredje perioden fortsatte Mora att ha ett antal längre anfall där man verkligen pressade Malmö. Men det mynnade inte ut i så många heta målchanser och när det väl gjorde det, så hade man inte effektiviteten i hemmalaget.

Efter halva perioden fick man en chans i powerplay, men i den spelformen var man inte alls framgångsrika under kvällen.

Malmö var fortsatt tighta och spelade av resten av matchen på ett imponerande sätt. Man täckte mängder av skott och gjorde det allmänt trångt i egen zon.

Med en och en halv minut kvar kunde Malmö pungtera matchen när Kim Rosdahl satte pucken i tom kasse.

Matt Bailey lyckades snabbt därpå reducera för Mora, men det var försent.

Malmö vann matchen och tog därmed sin femte raka seger. Mora däremot noterades för förlust under ordinarie tid på hemmaplan för andra gången för säsongen.

Härnäst väntar Brynäs för Mora och Skellefteå för Malmös del.

Matchfakta

Mora–Malmö 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (13.30) Filip Lennström (Kim Rosdahl, Tuuka Mäntylä)

Andra perioden: 0–2 (6.12) Max Görtz (Carl–Johan Lerby, Jens Olsson, i spel fem mot fyra)

Tredje perioden: 0–3 (18.24) Kim Rosdahl (Fredrik Händemark, mål i tom målbur) 1–3 (18.39) Matt Bailey (Marcus Fagerudd, Christian Engstrand)

Skott: 23–25 (6–7, 11–9, 6–10)

Utvisningar: Mora: 3x2, Malmö: 4x2

Domare: Andreas Harnebring och MIkael Sjöqvist

Publik: 4119

Mer läsning

Annons