Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luleå avgjorde i slutskedet – tredje raka förlusten för Mora

Under torsdagskvällen tog niondeplacerade Luleå emot tabelltolvan Mora hemma i Coop Norrbotten Arena. Det blev en chansfattig historia de båda lagen emellan. Men den slutade ändå med att Luleå fick sin revansch mot Mora efter säsongens första möte.

Annons
Anton Hedman och Einar Emanuelsson jublar efter den sistnämndes ledningsmål. Foto: Pär Bäckström/BILDBYRÅN

Den första perioden bjöd inte på något vidare tempo och således blev det också tomt på målchansfronten.

Mora var ändå det lag som hade mest tid i anfallszon, men hade som sagt svårt att skapa något riktigt vasst framåt. Ett läge hittade man dock i boxplay, men då sköt Robin Johansson utanför.

Luleå kom in i matchen mer mot periodens slut och lyckades ordna matchens andra chans i powerplay. Den gången lät inte hemmalaget Mora komma ur zon och till sist kunde man också spräcka nollan. Efter fint förarbete från Emil Larsson och Anton Hedman, fick Einar Emanuelsson två chanser mot Mattias Pettersson som för dagen fick förtroendet i Mora-kassen. På den andra gjorde Emanuelsson sitt åttonde mål för säsongen.

Det räckte för att Luleå skulle kunna ta med sig en ledning till den andra perioden.

I den andra blev det ingen större skillnad. De klara chanserna var inte många till antalet. Inte minst skottstatistiken 4–5, under den andra perioden, visade på det.

Inte heller i powerplay lyckades något av lagen hitta lägen för mål. I den andra perioden hade de till exempel varsin chans i numerärt överläge, utan att få iväg ett skott på mål.

Med så skralt med målchanser var det inte med någon större förvåning som de 5015 åskådarna i Coop Norrbotten Arena kunde konstatera att den andra perioden slutade mållös.

Under inledningen av tredje såg det precis lika svårt ut för Mora att åstadkomma något framåt. Men efter halva perioden tog Robin Johansson ett skott från förlängd mållinje och det var det som behövdes. 1–1 och Moras drygt fem perioder långa måltorka var över.

Därefter fick Luleå chansen att ta ledningen igen i powerplay. Men närmare än en stenhård bomb i ribban från Ryan Johnston kom man inte.

Men när Robin Kovacs fick ett fint instick från Oscar Engsund en minut senare så small det. Kovacs satte 2–1 med sitt sjunde mål för säsongen.

Mora försökte sedan åstadkomma en kvittering genom att plocka målvakten och få tryck. Det lyckades inte och bortalaget klarade inte av att skapa några heta kvitteringslägen. Med en dryg halvminut kvar kunde Luleå punktera matchen när Jonas Berglund satte 3–1 i öppen kasse.

Det blev slutresultatet och Luleå tog därmed sin tredje raka seger. För Moras del är trenden motsatt och man har alltså nu tre raka förluster.

Härnäst väntar Skellefteå för Luleå och Frölunda för Mora.

Matchfakta

Luleå Hockey–Mora IK 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (17.44) Einar Emanuelsson (Anton Hedman, Emil Larsson), i spel fem mot fyra.

Andra perioden:

Tredje perioden: 1–1 (9.54) Robin Johansson (Daniel Grillfors, Jacob Lagacé) 2–1 (15.30) Robin Kovacs (Oscar Engsund, Emil Larsson) 3–1 (19.33) Jonas Berglund (Niklas Olausson, Johan Harju), mål i tom målbur.

Skott: 28–21 (12–9, 4–5, 12–7)

Utvisningar, LHF: 2x2 MIK: 4x2

Domare: Marcus Linde och Patric Bjälkander.

Publik: 5015

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte:  Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

► Gilla Hockeypuls på Facebook

► Följ Hockeypuls på Twitter

► Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"

► Hockeypuls jättesatsning på SDHL – sänder åtta matcher på 15 dagar: "Häftig hockeyfest"

Mer läsning

Annons