Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF-hjälten Brock Montpetit lägger av – 26 år gammal: "Kände inte för att flänga runt i Europa"

Brock Montpetit lägger skridskorna på hyllan.
LIF-hjälten, som sköt klubben till SHL i våras, har bestämt sig för att lägga hockeykarriären åt sidan på grund av sin familjesituation, skriver Sportbladet.
– Han kände inte för att flänga runt i Europa längre, säger vännen Mikael Frycklund till tidningen.

Annons

Det var ett mål som LIF-fansen aldrig kommer glömma.

Efter en makalös kvalfajt mot Modo avgjordes allt på övertid, i Fjällräven Center. Brock Montpetit tog pucken av Otso Rantakari, skrinnade i väg och sköt sedan, flygande, in målet som utlöste ett unisont LIF-glädjevrål.

Efter det gick Montpetits kontrakt med Leksand ut, fansen skrek efter en förlängning, men klubben valde ändå att släppa amerikanen.

Sedan dess har det varit tyst på klubbfronten för Brock Montpetits del. Tills nu.

26-åringen har nämligen bestämt sig för att avsluta karriären, berättar vännen och VIK Hockey-spelaren Mikael Frycklund.

– Han kände inte för att flänga runt i Europa längre. Anledningen är familjesituationen, han ska bli pappa, säger Frycklund till Sportbladet samtidigt som han erkänner att han försökte övertala Montpetit att gå till VIK.

– Jag försökte att få honom till Västerås nyligen. Vi försökte fixa en deal till honom. Han lät lite sugen, men sa att han inte hade tränat på fem-sex månader och inte bara kunde kliva in och spela. Man vet inte vad som händer om han får träna hårt till nästa säsong, men just nu känns det som att han har slutat för gott.

LÄS MER: Dokumentet avslöjar: Här är sanningen om Brock Montpetits kontrakt – så mycket erbjöds SHL-hjälten

Sportbladet har pratat med Martin Jönslars-Eriksson, ordförande i Leksands supporterklubb Superstars, om Brock Montpetit.

Han medger att målet är en klassiker, men att Montpetit lämnade med en bitter eftersmak.

– Jag tycker inte att han lämnade på ett så jäkla vackert sätt. Han sjönk som en sten när han läckte sitt kontrakt i Dalarnas Tidningar. Någon heder har man väl i kroppen? Jag känner att han har förbrukat sin hjältestatus här. Men visst, det är märkligt att han lägger av.

LÄS MER: Efter bråket mellan Leksand och Montpetit – TV-profilen försvarar LIF

LÄS MER: Bäckström: "Brock-gate, en saga med ett ruttet slut"

Mer läsning

Annons