Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandskaptenen efter knätacklingen på Forsberg: "Respektlöst"

Ny match och ny 5–1-förlust för Leksand.
Denna gång mot svenska mästarna Frölunda.
Det mesta av snacket efteråt handlade dock mest om Oscar Engsunds fula knätackling på Leksands Tobias Forsberg.
– Det är tyvärr där vi är idag. Vi har ganska dålig respekt för varandra ute på isen emellanåt, säger LIF-kaptenen Jesper Ollas.

Annons

Det var efter drygt sex minuter av den tredje perioden som Leksands Tobias Forsberg avancerade med pucken genom mittzonen.

Frölundabacken Oscar Engsund tog sikte på LIF-forwarden, satte ut benet, och träffade Forsberg våldsamt över knät

Smällen såg ut att ta ordentligt illa.

Forsberg fick ledas av isen och vidare in i omklädningsrummet – Engsund fick matchstraff.

– Tyvärr är det en ganska ful knätackling. Nu verkar det som att Tobias kanske inte kommer vara borta allt för länge på grund av den. Eller det vet vi ju inte... han tycker väl att det känns bättre än vad han trodde, men vi får se när svullnaden går ner. Det kan vara något som är paj i knät ändå, säger LIF-kaptenen Jesper Ollas och fortsätter:

– Men tyvärr kan ju det där leda till en jäkla lång rehabilitering och operationer och så vidare. Det är jäkligt farliga grejer att göra så där. Att komma med fart, nord-syd, och dela ut en knätackling så där, det kan vara karriären som ryker.

– Det är lite tråkigt. Vi har haft väldigt mycket samtal med ligan om att stävja fula manövrar och jobbat väldigt hårt med att försöka få bort huvudtacklingar, och det där har ju blivit bättre. Istället har det helt plötsligt eskalerat med knätacklingar och precis en sån här tackling är ju ganska respektlöst mot en motståndare. Det är tyvärr där vi är idag. Vi har ganska dålig respekt för varandra ute på isen emellanåt.

Innan Engsund lämnade rinken efter incidenten lyckades han fastna leendes på en bild som snabbt spreds via sociala medier efter matchen.

– Ja... det är klart att det är lite det som det handlar om när det gäller vad vi ska ha för respekt för varandra. Vi jobbar stenhårt på det, det finns många spelare som är engagerade och ligan jobbar stenhårt med att vi ska hitta respekten för varandra. Då är det klart att det inte är så respektfullt att göra det, säger Ollas.

Leksands Tobias Forsberg.

Mer läsning

Annons