Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands tredje raka seger – körde över serieledaren Frölunda

Ett skadedrabbat Leksand med flera juniorer chockade serieledande Frölunda och satte tonen redan 17 sekunder in i första perioden – efter juniorsamarbete mellan Rickard Hugg och Isac Skedung. Leksand vann till slut med 4–0.

Annons

Sjutton sekunder tog det, sedan var Leksand i ledning i matchen mot serieledande Frölunda. Leksand hade gjort många ändringar i laget jämfört med tidigare matcher. Den stora frågan var hur laget skulle stå sig mot giganten Frölunda med detta lag, som hade flertalet juniorspelare med i truppen. Svaret på frågan besvarades ganska snabbt då Isac Skedung, framspelad av junioren Rickard Hugg, gav Leksand ledningen redan efter sjutton sekunder. Båda juniorspelare.

– Det är skönt att få göra mål i första bytet, sa den glade målskytten Isac Skedung till C-more efter första perioden.

Sedan fortsatte hemmalaget faktiskt att trycka på och skapade fler chanser, av bara farten. Frölunda fick kämpa för att ta sig in i matchen på riktigt och efter flertalet chanser trodde de flesta att kvitteringen var gjord. I mitten av första perioden gjorde Frölundas Christian Ehn ett mål, men det dömdes bort efterlång videogranskning. Leksand hade också ett numerärt överläge i inledningen av matchen men inför den andra perioden var det hemmaledning.

Om det var en pangstart i första perioden var det en riktig drömstart i den andra.Efter tolv sekunder ökade Kanadensaren Eric Castonguay på Leksand ledning .Snacka om drömstart. Frölunda jobbade och jobbade efter kallduschen i andraperiodens första sekunder. Martin Karlsson i Leksand drog på sig en utvisning när Frölunda låg på för reducering. Inget hända i Frölundas numerära överläge, däremot skulle det hända saker åt andra hållet. Direkt från utvisningsbåset kom Smedjebackenfostrade Martin Karlsson och på ett friläge stänkte han in 3-0.

– Det vara bara att hålla sig lugn och göra det man gör på träning, sa Karlsson till C-more efter andra perioden.

Direkt efter målet bytte Frölunda målvakt. Ut med Johan Gustafsson och in med Dan Bakala. Spelet svängde och det uppstod chanser åt båda håll. I slutet av andra perioden drog Patrik Carlsson på sig en utvisning vilket gjorde att Leksand också fick inleda sista perioden med numerärt överläge. Ingen utdelning där. Frölunda drog på sig fler utvisningar i tredje perioden, inget som Leksand kunde ta vara på. Med dryga två minuter kvar tog däremot Frölunda ut målvakten helt och spelade med en man mer på isen i förhoppning om en kvittering. Istället punkterat Martin Karlsson verkligen matchen med sitt andra mål för kvällen, denna gång i öppen kasse.

En nöjd Per-Erik Johnsson intervjuades av C-more efter matchen:

– Att man skulle stå i båset och vara lugn när det återstår 3 minuter var väl inte det man hade förväntat sig kanske.

För plus-kunder:

Hugg och Skedung visade vägen till Leksands seger: "Jätteskönt med 1–0 efter 17 sekunder"

Nollade mästarlaget Frölunda – Henrik Haukeland om succén: "Har blivit tryggare"

TV: Ericson och Simm: "Leksands bästa match för säsongen"

Matchfakta

Leksands IF–Frölunda Indians 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (0.17) Isac Skedung (Rickard Hugg, Tobias Forsberg)

Andra perioden: 2–0 (20.12) Eric Castonguay (Johan Olofsson, Alexander Ytterell), 3–0 (29.55) Martin Karlsson (Jon Knuts).

Tredje perioden: 4–0 (58.47) Martin Karlsson (Johan Porsberger), i tom bur.

Skott: 29–32 (8–13, 12–8, 9–11)

Utvisningar, LIF: 3x2. FHC: 7x2.

Domare: Tobias Björk och Linus Öhlund.

Publik: 4851.

Mer läsning

Annons