Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands Martin Karlsson efter ny uddamålsförlust: "Det känns jävligt bittert"

Trots stundtals riktigt bra spel förlorade Leksand med 1–2 efter förlängning mot Linköping.
Något som innebär att laget fortfarande är sist i SHL-tabellen.
– Det känns jävligt bittert, säger Martin Karlsson, Leksands målskytt i matchen.

Annons

Linköping har varit en av Leksands svåraste motståndare under de senaste åren och det var nog inte många som trodde att dalalaget skulle få med sig några poäng med hem från torsdagskvällens möte i Saab arena.

Men Martin Karlssons 1–1-mål i början av den tredje perioden räckte till poäng för Leksand, som dock fick se sig besegrat efter förlängning.

Hade lagit fixat säsongens första seger och minst två poäng hade det räckt för att passera Örebro och upp på näst sista plats i en haltande tabell.

SE ÄVEN: Lind: "Leksand värt mer än en poäng i den här matchen"

– Det känns som att vi är värda åtminstone två poäng i den här matchen. Framför allt i den sista perioden är vi det bättre laget, men det studsar emot och vi får inget gratis. Det krävs lite etxra för att vi ska få dit pucken, säger Martin Karlsson.

Trots 15–7 i skott i den tredje perioden var det bara Martin Karlsson som lyckades få in pucken bakom Jacob Johansson i hemmakassen.

Målet, kvittering till 1–1, kom drygt fem minuter in på slutperioden.

– Jag tittade bort och såg att jag hade med mig en spelare, jag tror det var "Tobbe" (Forsberg), men det kändes som backen hade bra koll på passningsvägen. Därför föröskte jag skjuta snabbt mot den bortre stolpen. Jag fick ingen exakt träff, men pucken rullade in under armen på målvakten.

Leksand hade sedan chanser till att ta ledningen med 2–1, men några fler mål för gästerna blev det inte.

LÄS ÄVEN: Leksand föll efter förlängning mot Linköping

Men matchen var kanske Leksands bästa för säsongen och ger trots allt hopp och självförtroende inför fortsättningen.

– Vi visar i den här matchen vad vi kan när vi spelar som vi ska. I tidigrae matcher har vi gjort enstaka bra perioder i matcherna, i dag så är vi jämnare över hela matchen. Det känns som att vi börjar tappa lite av respekten för de andra lagen och kan visa att vi har många skickliga spelare i laget.

För Leksand väntar nu en veckas speluppehåll innan derbyt mot Brynäs, i Gävle, nästa torsdag.

– Visst vill man spela matcher men det kan vara skönt att få komma hem och träna några dagar. Vi har åkt mycket buss och bott mycket på hotell de senaste veckorna och det sliter en del på kroppen, säger Martin Karlsson.

LÄS ÄVEN: Leksand går miste om miljonbelopp: "Bara att bita i det sura äpplet"

Mer läsning

Annons