Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands målvaktshjälte: "Glad att jag kan hjälpa laget"

Det har roterats ganska friskt i LIF-målet under säsongen.
På sistone har dock Atte Engren klivit fram och levererat storstilat, och mot Karlskrona var han en av de största hjältarna.
Nu lutar det åt att Leksand har hittat sitt förstaval.
– Så som han har spelat nu så är det väl inte långt bort, säger LIF-tränaren "Perra" Johnsson.

Annons

När Sporten når Leksandsmålvakten, Atte Engren, så sticker han inte under stol med att lördagens seger mot Karlskrona var en skön revansch efter fredagsförlusten

– Vi skulle ha haft tre poäng igår också, men jag är glad över hur laget kom tillbaka efter vad som hände i hemmamatchen, säger Engren.

Hur var stämningen i laget efter fredagen?

– Det var nog den tuffaste förlusten vi har åkt på i år. Det var en tät match som vi kontrollerade bra, men sedan kom femminutersutvisningen som vi förlorade matchen på. Det är klart att det var tufft mentalt att komma tillbaka idag, men jag tycker att vi gjorde ett jättebra jobb.

Atte Engren.

Engren själv stod för en smått briljant insats, då han spikade igen fullständigt och motade Karlskronas samtliga 28 skott.

Målvakten själv väljer dock att hylla laget när han ska förklara framgången.

– Förutom för några genombrott så höll vi dem på utsidan idag. Vi höll en bra box och jag såg puckarna rätt bra. Vi spelade stabilt och höll dem borta större delen av tiden. Det var en bra laginsats idag.

Engren höll nollan i segermatchen mot Luleå för någon vecka sedan, och var alltså yttest nära ytterligare en igår.

– Jag har inte ändrat på något. Jag försöker spela mitt spel och jag tycker att vi tar steg framåt som lag. Vi är en bättre enhet nu och jag hoppas att vi fortsätter så här.

Vad betyder det för dig med en till nolla?

– Jag känner att tre poäng är mer viktigt, men självklart är det alltid fint med en nolla i statistiken.

Burväktaren värvades in till Leksand från KHL inför säsongen och sågs då av de flesta som det givna förstavalet.

Hittills har LIF dock roterat relativt friskt på målvaktspositionen under säsongen, även om Engren spelat något mer än Henrik Haukeland.

– Självklart vill man spela så många matcher som möjligt, men jag förstår skiftena som vi har gjort ett antal gånger. Det är hockey och allt kan ändras på ett ögonblick. Jag är bara glad för att jag kan hjälpa laget just nu, säger Engren.

Känns det som att du är förstavalet nu?

– Jag vet inte. Jag tycker att "Hauke" har spelat bra också. Det är många matcher som ska spelas och vi behöver två matcher. Jag bara spelar när coachen säger åt mig att göra det.

LIF-tränaren "Perra" Johnsson konstaterar dock – nästan – att han nu har hittat sitt förstaval för positionen.

– Så som han har spelat nu så är det väl inte långt bort. På något vis måste vi ändå hålla båda igång, men nu har han ju fått ett antal matcher här. Vi får se på tisdag, men det är väl troligt att han står. Men vi har inte tagit beslut än, säger Johnsson till Sporten.

LÄS ÄVEN:

Efter attacken på Leksandsspelaren – Paulsson anmäld

Leksand tog sin revansch – nollade Karlskrona på bortais

Mer läsning

Annons