Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands förre succéback Viktor Amnér hyrs ut till SHL-konkurrent – men inte till LIF

Succébacken Viktor Amnér lämnade Leksand för Luleå inför den här säsongen. Efter att ha stått utanför truppen stora delar av inledningen i serien står det nu klart att han skickas till SHL-konkurrenten Karlskrona.

Annons

Viktor Amnér, arkivbild.

Viktor Amnér gjorde 46 poäng för Leksands IF i Hockeyallsvenskan förra säsongen. Efter succén värvades han till Luleå Hockey, men där har han än så länge inte lyckats lika bra.

Han har bara fått spela fyra av de inledande 12 SHL-matcherna och på grund av den uteblivna speltiden i Luleå hyrs han nu ut till en konkurrerande klubb.

Det blir dock inte i tabelljumbon och hans före detta klubb Leksand som vi får se honom framöver. Istället är det Karlskrona HK, den här säsongens stora överraskning som just nu ligger tvåa i tabellen, som får in backen.

– Vi har enats med Karlskrona om att de hyr Viktor av oss i två månader. Detta då han kommit åt relativt lite istid hos oss i början på säsongen. Vi känner att det är en bra lösning för hans fortsatta utveckling och förhoppningsvis kommer han åt värdefull speltid i SHL på ett sätt som inte varit möjligt här, säger Luleå Hockeys general manager Lars Bergström till Luleås hemsida.

Lånet gäller till och med 21 december.

LÄS OCKSÅ: Leksandsbacken Viktor Amnér värvades till SHL-konkurrenten – nu är han petad i Luleå: "Inte vad jag tänkt mig"

Kolla Leksand! Ni har öppnat starkare än Karlskrona... gjorde förra säsongen

Mer läsning

Annons